Arama


DeviLKnightLYy - avatarı
DeviLKnightLYy
Ziyaretçi
3 Şubat 2014       Mesaj #206
DeviLKnightLYy - avatarı
Ziyaretçi
Özellikle 2013′ün sonunda gerçekleştirdiği 60.000 TL ödüllü Counter-Strike: Online turnuvasıyla adından söz ettiren Nexon’un en beğenilen modlarından birisi için hazırladığımız rehberle karşınızdayız. Bu rehberimizde, Counter-Strike: Online’ın Senaryo modundaki en zorlu haritalarından hayatta kalma üzerine kurulu Çifte Kapı haritasını tanıtacağız ve bu haritanın nasıl oynanması gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

Mücadelemiz, zombi saldırılarından kaçan 2 kişiyi kovalarken yapım aşamasındaki binaya kadar gelen askerlerin, bir anda zombi sesleri duymasıyla başlıyor. O askerlerden birisi biziz ve etrafa yaptığımız barikatlar sayesinde ölmeden zombi saldırısını püskürtmeye çalışıyoruz.
Çifte Kapı haritası, adından da anlaşılacağı üzere savunulacak 2 kapıya sahip. A bölgesinde 2 yan yana 2 farklı kapı bulunurken, B bölgesi ise tek taraftan gelen zombilere ev sahipliği yapıyor Bu sebepten dolayı, A bölgesinin daha fazla kişiyle savunulması gerekmekte.

20 round’dan oluşan Çifte Kapı haritası doğal olarak kolay bir biçimde başlıyor, vurduğunuz her zombiden kazandığınız paralarla çeşitli geliştirmeler yapabiliyorsunuz, ancak bu geliştirmeleri yaparken unutmamanız gereken bir şey var, o da bunun bir takım oyunu olduğu.
3 çeşit geliştirme yapabiliyorsunuz: Dayanıklılık, HP, Saldırı gücü.
Dayanıklılık: Barikatların dayanıklılığını arttırıp onları daha zor yıkılır hale getiriyor. Barikatlar ne kadar uzun süre dayanırsa, round’u kazanma ihtimaliniz o kadar artıyor. 5000$ olan bu geliştirmeyi takımdaki herkes yapabiliyor, o yüzden parası olan herkesin bütçe ayırması gereken bir geliştirme. Unutmayın, dayanıklılığı geliştirmezseniz barikatlar çok çabuk yıkılır ve ne kadar HP’ye / Saldırı gücüne sahip olduğunuzun önemi kalmaz.
HP: HP’nizi arttıran geliştirme. Yaptığınız geliştirmelerle HP’niz 900′e kadar yükselebiliyor, ilerleyen safhalarda zombilerin tek vuruşla 100 hasar verebildiğini düşünürsek, ilerisi için önemli. Fakat başlarda saldırı gücüne yüklenmek daha mantıklı olacaktır.
Saldırı gücü: Daha çok hasar vermenizi sağlayan geliştirmeyle ilk seviyeleri daha da kolay geçebilirsiniz. Böylece ilk bonus bölüme gelene kadar takımı ayakta tutmak kolay olacaktır.

Başlarda normal zombilere karşı geçirdiğiniz kolay bölümlerin ardından, bomba atan yeşil zombilerle karşılaştığınızda afallayacaksınız. Bu zombi türü dışarı ve ileri doğru sizi hedefleyerek attığı bombalarla hasar vermesinin yanı sıra pozisyonunuzu kaybetmenize de sebep olacak. Daha sonraları karşınıza çıkan öldürmesi zor devasa zombi Juggernaut, ağır ama çok vuran zombiler, zombileri iyileştiren “medic zombi” diyebileceğimiz sınıf, yükseğe zıplayabilen kısa boylu zombiler sizi oldukça zorlayacak. Ancak asıl problem, gelişmiş zombilerle karşılaştığınızda ortaya çıkacak. Barikat dayanıklılığını son seviyeye getirseniz de, bu zombi türüne karşı dayanabilmek için NC ile alabileceğiniz güçlü ağır makineli silahlara ihtiyacınız olacak. Oldukça zeki olan gelişmiş zombiler, barikatlar yıkıldıktan sonra saklandığınız binaların camlarından girebiliyor ve siz onlara ateş ediyorsunuz diye slalom yapabiliyorlar.
Bahsedilmesi gereken bir diğer husus ise el bombası. Oyun içindeki normal fiyatından farklı olarak zombi modunda 1000$ olan el bombaları, yoğun zombi saldırısı altında kaldığınızda oldukça efektif oluyor. Size zombileri öldürdüğünüz için para vermese de, bombanın etki alanı içerisinde kalan tüm zombileri öldürdüğü için, el bombalarını oldukça stratejik kullanabilirsiniz.

Çifte Kapı’da belirli aralıklarla gelen bonus bölümler de ilerlemeniz için önemli bir yere sahip. Bonus bölümlerinde size saldırmayan palyaço tipli ufak yaratıklara karşı savaşıyorsunuz, öldürdüğünüz her bir yaratık size inanılmaz bir maddi gelir sağlıyor. Bu sayede zombi öldürmede sayı olarak geride kaldıysanız dahi geliştirmeleri rahat yapabiliyorsunuz. Bonus bölümlerde yaratıkları parası az olan oyunculara bırakmak büyük bir önem taşıyor, çünkü ilerleyen safhalarda takımdaki herkes eşit hasar veremiyor durumda olursa oyun gittikçe zorlaşıyor ve yeteri kadar gelişemeyen oyuncular round’un ortasına gelemeden zombilere kurban gidiyor. Bunu önlemek için takım arkadaşlarınıza yardım etmeli ve bonus round’larda herkesin eşit para kazanmasını sağlamalısınız.
Çifte Kapı haritası büyük bir yardımlaşma gerektiriyor. İlerleyen bölümlerde zombiler sadece kapılardan değil, ortalardaki binaların üst katlarından ve inşaat bölümlerinden de gelmeye başladığında kendinizi zor durumlarda bulabiliyorsunuz. Bu gibi anlarda takım arkadaşlarınıza yardım etmek ve herkesin birbirinin arkasını kollaması ya da çıkmaz bir sokağa girip zombileri tek yönden öldürmek iyi seçenekler olabilir.

Özellikle arkadaşlarınızla ya da takım oyununa önem vererek oynadığınızda çok zevkli olan Çifte Kapı haritasını oynamanızı tavsiye ediyorum.
Son düzenleyen Safi; 23 Kasım 2018 13:34