Arama

Nikola Tesla - Tek Mesaj #5

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
12 Mart 2014       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

Nikola Tesla'nın Külleri Ortada Kaldı

Ad:  nikola tesla2.jpg
Gösterim: 2105
Boyut:  49.1 KB

Nikola Tesla Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belgrad Büyükşehir Belediyesi ve Sırp Ortodoks Kilisesi arasında imzalanan ve Tesla'nın küllerinin bulunduğu kabın, Aziz Sava Kilisesi'nin önündeki alana yerleştirilmesini öngören projenin yeni hükümet kurulana dek askıya alındığı belirtildi. Ülkedeki bazı sivil toplum kuruluşları, Tesla'nın küllerinin Aziz Sava Kilisesi önüne konulmasından rahatsızlık duyuyor. Tesla'nın külleri, Tesla'ya ait diğer özel eşyalarla birlikte Belgrad'daki Nikola Tesla Müzesi'nde korunuyor.

Nikola Tesla Kimdir?


Sırp fizikçi, mucit ve elektrofizik uzmanı Tesla (1856-1943), papaz bir baba ve okur-yazar olmayan bir annenin çocuğu olarak, Hırvatistan sınırları içinde kalan Smilyan'da dünyaya geldi. Babasının tüm ısrarlarına rağmen papaz olmak yerine mühendislik eğitimi alan Tesla, özellikle elektriğin kablosuz taşınabilmesi alanında çalışmalar yaptı. Elektrik üzerine sayısız deney ve icatlar yapan Tesla, ölümüne dek, kendisine ait patentli 700 icatla, en çok patent sahibi kişi olarak tarihe geçti.

Garip kişilik


Tesla'nın doğal davranışı Aristokrat gibiydi. Ama tutarsız ve oldukça garipti"
Tesla, yaklaşık 2 metrelik boyuyla kendi dönemine göre oldukça uzundu. Narin yapılı, beyaz tenli, mavi gözlü ve dalgalı kahverengi saçlıydı. Her zaman resmi giyinirdi.

Tesla saplantılı biriydi, garip huyları ve fobileri vardı. İşlerini üçerli gruplar halinde yapardı, ve numarası üçe tam bölünebilen bir otel odasında kalmak konusunda ısrarcıydı. Tesla mücevherden, özellikle inci küpelerden iğrenirdi. Temizlik ve hijyen konusunda çok titizdi. Yuvarlak nesnelere ve kendisininki dışında insan saçına dokunmaktan hoşlanmazdı.

Tesla güvercinlere özel bir ilgi duyardı. Parkta beslediği güvercinler için özel yemler sipariş eder ve güvercinlerin bazılarını otel odasına getirirdi. Hayvanları severdi.
Resmi yemekler dışında her zaman yalnız başına yemek yerdi, ve hiçbir koşul altında bir bayanla tek başına yemek yemezdi. Tesla hiç evlenmedi. Bekar ve aseksüel olmasının bilimsel yeteneklerine yardımcı olduğunu düşünüyordu. Tesla muhteşem şovmenlik yeteneğiyle tanınırdı. Buluşlarını ve deneylerini tıpkı bir sihirbaz gibi sanatsal bir şekilde tanıtırdı. The Prestige adlı Hollywood yapımı filmde de Nikola Tesla'nın alternatif akımla ilgili görüşleri yer almaktadır. Filmde Tesla'nın alternatif akımından yararlanarak büyük bir gösteri yapan bir sihirbazın hikayesi anlatılmaktadır.

Kaynak: AA
Son düzenleyen Safi; 9 Temmuz 2016 01:54