Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2014       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İNSAN İLİŞKİLERİ İçeriği ne olursa olsun bir sorunu çözmek için insanların düşünce alışverişinde bulunmaları yani iletişim kurmaları gerekir. Demokratik toplum için önce bireylerin kendi günlük yaşamlarında diğer kişilerin görüşlerine saygılı ve hoşgörülü olmayı öğrenmeleri gerekir.

Etkili İletişim (İnsan İlişkileri) İnsanlar arasındaki ilişkiler iletişim yoluyla kurulur. İnsanlar düşünce duygu ve isteklerini sözel ve sözel olmayan çeşitli iletilerle birbirlerine duyururlar. Karşılıklı iletişim karşılıklı etkileşime yol açar. Kendimize yöneltilen bir iletiyi tam ve yüzde yüz doğru bir biçimde anlamak hemen hemen olanaksızdır.

Aynı şekilde bir iletiyi başkalarına tam olarak aktarmak da son derece güçtür. Böylece iletişim çoğu kez eksik kalır çarpıtılır ya da yanlış anlaşılır. Bu durumda kişisel ya da toplumsal düzeyde bir takım iletişim arızalarına yol açabilir İletişim sorunlarını çözmeden doyumlu bir yaşam sürdürmek olanaksızdır. Sağlıklı bir kişiliğin yanı sıra iletişim becerilerini de geliştirmek gerekir.
Ancak iletişim bilgi ve becerinin arkasında gönül zenginliği sevgi anlayış ve hoşgörü yoksa her türlü iletişim becerisi yalın ve anlamsız bir alıştırmadan öteye gidemez. İletişim kişiler arasında yer alan düşünce ve duygu alışverişini dile getiren bir kavramdır. Başka bir deyişle anlamları ortak duruma getirmektir.