Arama

Eda Taşpınar - Tek Mesaj #1

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Mart 2014       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Eda Taşpınar
MsXLabs.org

h5un

Eda Taşpınar, 1 Ekim 1980 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Çocukluğu Moda Deniz Kulübü’nde geçti. 11 yaşındayken ailesiyle birlikte ABD. Miami'ye yerleştiler. Boca Ratenda’da 2 yıl okuduktan sonra Türkiye’ye geldi ve Robert Kolej’de eğitimine devam etti son senesinde ayrıldı. London College of Fashion’da bir yıl eğitim aldıktan sonra Londra’da Central School of St.Martins’de de moda eğitimi aldı. Okul bitince bir sene daha kalıp İstanbul’a döndü.

Eda Taşpınar’ın babası Teoman Taşpınar, Moda Deniz Kulüb'ünün Başkanıdır. Eda Taşpınar'ın alman asıllı annesi Suzan Yontunç’dur. Adnan Taşpınar adında bir kardeşi vardır.

Türkiye’nin ilk ve tek Türk heykelcisi Ünlü heykeltıraş Kenan Yontunç, Eda Taşpınar’ın büyük dedesidir.
Londra’da Central School of St.Martins’de okurken Armani, Vivienne Westwood, Stella McCartney, Maxmara gibi dünyaca ünlü birçok markada staj yaptı. Moda haftalarında backstagelerde çalıştı, tanınmış moda editörlerine asistanlık yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra ayakkabı ve çanta tasarlamaya başladı.
Eda Taşpınar, 2013 yılında kendi adını taşıyan güneş yağı ile bikini ve mayo tasarımlarıyla beğeni kazandı. Collezione markasıyla işbirliği yaptı, kendi bikini ve mayo koleksiyonu da artık raflarda. Yurtdışından aldığı özel siparişlerle tasarımlarını tüm dünyaya duyurdu. Giyim ve ayakkabı tasarımcılığı yanısıra moda fotoğrafçılığıyla da ilgilendi. Türkiye'de pek çok önemli markaya özel aksesuar ve giyim koleksiyonları hazırladı ve hazırlamayı sürdürüyor. Tasarımcı olarak ürünlerini paylaşmaya devam ediyor.
Eda Taşpınar, 30 Ekim 2010 tarihinde Show tvde yayınlanmaya başlayan Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve s unuculuğunu üstlendiği, “Yok Böyle Dans “Programında Azra Akın, Bedük, Bora Kozanoğlu, Burcu Esmersoy, Burcu Güneş, Defne Joy Foster, Derya Büyükuncu, Güneri Civaoğlu, Metin Arolat, Nilgün Belgün, Pascal Nouma, Ragga Oktay, Sibel Arna gibi ünlülerin yarıştığı 1.sezonda yarışmacı oldu.
Eda Taşpınar, 2003 yılından başlayarak İş adamı Nurettin Hasman d.1958) ile birlikte oldu. 2011 yılında ayrıldılar.
Eda Taşpınar, 2012 yılında sevgilisi sörfçü Bora Kozanoğlu ile birlikte Alaçatı'da B House Boutique Hotel isimli bir oteli işlettiler. Eda Taşpınar, Nurettin Hasman’dan ayrıldıktan sonra bir müddet sörfçü Bora Kozanoğlu ile aşk yaşadı ardından ABD'nin New York John F. Kennedy Havalimanı'nda ve Birleşmiş Milletler Merkez Binası'nın karşısındaki 'Eat & Go' adlı restoranların sahibi olan Adanalı işadamı Hasan Surözü ile birlikte oldu.

biyografi.info/

Modayla hep iç içe oldum. Bu hem tutkumdan hem de eğitimimden kaynaklanıyordu kuşkusuz. Moda dediğimde aklınıza sadece kıyafet gelmesin, aksesuardan, spor kıyafetlerine, güneş yağına kadar tutkuyla bağlı olduğum herşey benim için moda...
bakınız > Eda Taşpınar.com'da spor, kişisel bakım, aksesuar ve kendi stilime uygun bulduğum, geliştirdiğim ve kullandığım ürünleri, tavsiyeleri ve benim için moda olan herşeyi sizlerler paylaşıyor olacağım. Umarım siz de seversiniz ve tutkuyla bağlanırsınız.

Eda Taşpınar, Boca Ratenda'nın ardından Robert Koleji'nde eğitimine devam etti. Ardından London College of Fashion ve Central School of St.Martins'de moda eğitimi aldı. Bu sırada şapka ve ayakkabı tasarımı, styling konularında çalışmalarını sürdürmeye devam etti, moda fotoğrafçılığı ile ilgilendi. Özel siparişlerle yurt dışına tasarladığı ayakkabılar ile tasarım dilini insanlarla buluşturdu ve oldukça beğenilerek başarılı oldu. Dünyaca ünlü pek çok markada ve önemli defilelerde çalışan Taşpınar, moda ve tasarım dünyasının sadece görünen yüzü hakkında değil sahne arkası konusunda da oldukça tecrübe sahibi oldu. Türkiye'de pek çok önemli markaya özel aksesuar ve giyim koleksiyonları hazırladı ve hazırlamayı sürdürüyor. Tasarımcı olarak ürünlerini paylaşmaya devam ediyor.

edataspinar.com/

🌘 🚀