Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2014       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 2 ay önce septum deviasyon teşisiyle ameliyat oldum.ameliyat kararı verildikten ameliyat süresine kadar araştırma yapan biri olarak ameliyat olacak kişelere deneyimimi anlatmak istiyorum.benim sorunum ciddi şekilde nefes alamama problemiydi.gece uyuyamazdım ağzım yanlışlıkla kapanınca boğulur gibi uykudan uyanırdım.gündüzleri sürekli milletin sen gribmisin soruylarıyla karşılaşır genzimden konuşur telefonlarda millet ne dedimi anlamazdı.yaşam kalitem iyice bozulunca artık dayanamaz oldum ve ameliyat için devlet hastanesine gittim.burnumu bi aletle baktılar ama aleti bile girdiremediler tam olarak benim bide alerjik rinitim var dı burun eti yani konka büyümemde vardı.daha sonra ameliyat kararı verildi ve ameliyat gününden bi gün önce hastaneye gelmem istendi.ben heralde testlaeri yapıp yolluyacaklar evde kalırım o gece diye düşünüyordum ama öyle olmadı ameliyat gününden bi gün önce kan idrar akciger testleri yaıpldı anestejiye dayanıp dayanamadığımı test etmek için bu akciğer olan.sonra o gün hastanede sadece muhallebi yememe izin erildi saat akşam altdan sonrada hiç bişey yemedim.bi sonraki gün ameliyat için önlüğümü falan getirdiler tabi bu arada su bile içmiyosunuz ameliyat saatine kadar.bunun sebebi kusma falan olmasın diye.sonra ameliyata girdim sadece üzüerimde ameliyat önlüğü vardı.o soğuk demirleri olan sedyeye yatmak ve o koca ışıkların yüzünüzde yanması çok fena.genel veya lokal anesteji altında yapılıyor ameliyat.zaten doktarlar genelde genel anesteziyi yani tamamen uyutmayı seçiyorlar.ameliyata girmeden bi kağıt imzalıyorsun.up uzun bişeyler altındada kırmızı büyük harflerle 'anestezinin en büyük yan etkisi ölümdür' yazıyo onun altına kabul ediyorum onaylıyorum yazıp imzalamanız isteniyo.o anda çok fena korkmuştum.herneyse beni hafif başım boşluğa gelecek şekilde yatırdılar.önce kolumdan bişey vurdular salak anestezici iki kere deldi kolumu damarı bulmakta zorluk çekti.sonra elimin üstünü açtılar orayada bişey taktılar.sonra gögsüme bişeyler yapıştırdılar .ve ağzıma sana biraz oksijn verelim diyerek bişey koydular solunum için ağza takılanlar gibi bişey onu içime çektikce genzimde müthiş bi yanma hissettim .ve sonra uyumuşum.ameliyat için bana 45 dkka ile 1 saat demişlerdi ama ameliyatım tam 2 buçuk saat sürdü.amleiyatta doğal olarak hiç bişey hissetmiyorsunuz.sonra beni uyanma odasına almışlar bu hemşire adımı söyleyerek uyan artık uyan diye bağırıyoduki uyandım.önce karnımda kocaman bi şişlik hissettim.çünkü genzimden akan kana yutmuşum ister istemez ağıza genizden akan kana için eçeken hortum gibi bişey takıyorlar ama tam çekememiş heralde resmen midem kan doludu.uyanırken bira kan kustum.sonra elime burnuma atmamla çekmem bir oldu sargı vardı hafif ağrıyordıu.odama aldılar odamdada biraz kustum.ama burunda aman aman dayanılmaz bi ağrı yoktu.ben kustum diye sizde illa kusacaksınız diye bişey yok benim bünyemi anestezi kötü etkilemiş doktor öyle dedi.kendime geldiğimde ağrı hissetmiyordum burnumda.burnumdaki sargı bezini çıkardılar.içine küçük bi hamsi kadar silikon bi tampon koymuşlardı.ortası delik bu silikon tamponun nefes alabilirsiniz diyolar ama zaten hafif kırmızı bi kan akıntısı oluyor o içinde kuruyor falan almak mümkünmü nefesi.sonra beni bi gece daha tuttular hastanede birinci gün günde üç defa gelip elimin üstündeki delikten antibiyotik ve ağrı kesici sıkıyor du hemşireler.gece uyuyamadım dolayısıyla fazla ağrım olmadı ama ışığı kapatmamışlardı ve nefes alamıyordum.sonraki gün ayağa kalkabildim.yine sadece muhallebi ve yoğurrt veriyordı sebebi sanırım anestejinin etkisiyle kabız olunuyormuş onun olmamışı içinmiş bide zaten yemek yiyemiyorsunuz ki ağzınızı kıpratınca burundaki kemikler oynuyor ve ağrı yapıyor.sonra ki gün akşam 4 de beni taburcu ettiler.bu arda yüzümde fazla bi şişlik olmadı.morarma zaten septum deviasyonda olmuyor. burnum hafif şişti.ve burnumdaki tamponlarla evimin yolunu tutttum.evdede 2 gün yattım.burnumdan akan hafif kan azaldı ve bitti.burun ucumda hafif şişlik vardı .bi hafta sonra tampon çıkartmaya gel dediler.ayyyyy en korkuncu buydu işte .o tamponu çıkartırlarken beynimde burnumdan çıktı sandım.sizi korkutak istemem ama gerçekten öyle.bu tamponun ucunu çıkmasın diye içten burnumun ucuna dikmişler.önce o dikişi kesti ve ben orda içinde dikiş olduğunu öğrendim.herneyse çekti çıkardı o kan orayı tututyor pıhtılaşıp kuruyor o silikon yapışıyor burun içine çokk acıdı.çıkarır çıkarmaz ilk nefesimi içime çektiğimde tüm acılar bitti ama gerçekten dün ya varmış dedim.benim burnumun içine kendinden eriyebilen iplikten dikiş atınışlardı ameliyatta zaten genelde böyle oluyomuş.ve bu dikişler gerçekten eriyor.alınma falan olmuyor yani.bi kısmıd a 2 hafta içinde düştü burnumu silerken mavi bi ip.benim burnumda hem eğrilik yani septum deviasyon hemde et yani konka hipertonisi gerçekleştirildi.ve 2 aydır düzenli nefes alıyorum uyuyorum yaşam kalitem arttı sesim düzeldi.herşey olması gerektiği gibi dönüp baktığımda neden daha önce olmamışım diyorum.acılar oluyor ama dayanılmayacak şeyler değil.sonuç çok iyi. umarım faydalı olabilmişimdir aklınızdaki sorulara cevap verbilmişimdir geçmişş olsun Msn Happy)