Arama

nötrino
Yasaklı
27 Mart 2014       Mesaj #56
Yasaklı
Alıntı

Ben başka sitelerede baktım orada 8 aylıkken doğum normal yazıyordu hatta bazı kediler 3 aylıkken bile doğuruyorlarmış. kediciği veterinere götüremem çünkü bu ilçede hiç veteriner yok. ve benim önceden bir kedim vardı 2 tane doğurmuştu yavrularından biri kaybolmuştu diğeri hala yaşıyor 4 yaşında maşallah sağlıklıda erkek. kediler 2 ile 15 yavru arasında doğurur diye biliyorum yanlış mı?

Üreme dönemi için yukarıda 'üreme fonksiyonlarının geliştiği dönemler 6-9 ay arası değişim gösterir.' şeklinde bir bilgi vermişim bu şu anlama geliyor üreme fonksiyonu gelişmiş bir kedi bu dönemlerde hamile kalabilir.Yavru sayısının 4-6 olması kediler için rutin bir durumdur.4'ten az belki olabilir. Bu durum nadirdir.Ama ben şimdiye kadar 15 yavru doğurmuş bir kediciğe rastlamadım, duymadım da siz söyleyene kadar.Daha önceki mesajınızda ' götürdüm veterinere antibiyotik verdi şırıngayla her gün içirdim kediciğe iyileşti' şeklinde bilgi vermişsiniz. Şimdi ise götüremeyeceğinizden bahsediyorsunuz açıkçası bu iki durum birbiriyle çelişkili göründü.Çoğu insan bu konularda bilgili değil.Her yerde değişik bilgiler verilebilir.Ama bu bilgilerin hepsi doğru olacak diye bir şey yok.O nedenle böylesi hassas bir konuda her verilen bilgiye itibar etmeyin ve kediciği mutlaka veteriner kontrolünden geçirin!