Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
1 Nisan 2014       Mesaj #62
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

yavruların normalde kedinin poposundan çıkması gerekmez mi çünkü yavru kedinin kuyruğu anne kedinin poposundan değil diğer tarafından çıkmış yani kuyruğa benzettim siyah bişi 4-5- cm uzunluğunda tüylü gibi kedi ıkınıyor ama doğuramıyor veterinere götüreceğim ama oraya gitmem 1-2 saati alır lütfen yardımcı olun

Doğumun başlaması hamile kediciğin literatürde vulva olarak geçen cinsel organından su gelmesi ve doğum kesesinin görünmesiyle başlar.Kedinizin doğum süreci başlamış onu mutlaka veterinere götürmelisiniz!

Alıntı

ya kedim doğuruyor ama ters doğuruyor yavru kedinin 3-4- cm. kuyruğu çıktı sadece 2-3- saattir öyle ölmüş müdür yavru? nasıl doğurtcam kediyi yardım edin lütfen veterinere götürsem kaç tl tutar ortalama?

Maddi durumunuz ne olursa olsun öncelikle sorumluluğunu aldığınız bu masum canlıların sağlıklarını düşünmelisiniz, parayı değil. Ayrıca işini iyi yapan ve bu konuda duyarlılığı olan hiçbir veteriner hekim sizi geri çevirmez, çeviremez. Bu onların görevi. Sakin olmaya çalışın anne kediciği de ürkütmeyin. Yavru kediciğin önce baş kısmı gelebileceği gibi kuyruk kısmıyla beraber yavru kedicik ters de gelebilir.Bu normaldir doğum süresi de normal. İlk bebek kedinin doğma süresi 3-4 saati de bulabilir. Her bebek kedinin doğumu arasında ortalama 1 saat süre bulunabilir. Yukarıda dediğim gibi kediciği mutlaka veterinere götürmelisiniz ya da telefon ile ulaşıp veteriner hekimden bu konuda acil destek alın!