Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Nisan 2014       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Derslerde başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir:
1- Dersi dikkatli bir şekilde dinlemek ve dersi dinlerken önemli kısımları not almak.
2- Verilen ödevleri zamanında ve eksiksiz yaparak, işlenen konuların ardından test çözüp doğru bir test değerlendirmesi yapmak.
3- Sınavlara defterlerden ve altı çizili sözcüklerden, not alınan detaylardan, test değerlendirmelerinden çalışmak.
4- Sınavlara internetten örnek sınav dosyaları indirmek ve sınavda çıkacak konu dahilinde olanları çözmek. (İnternetteki örnek sınavların %99'a yakını öğretmenler tarafından yüklenmiş ve öğrencilere sınavda sorulmuş sorulardan oluşan sınavlardır.) Daha bir sürü şey vardır ancak "ders çalışmak" denince benim aklıma ilk gelenler dört madde ile sıraladığım bu detaylar oluyor. Benim gibi TEOG'a hazırlanan öğrenciler için bir madde daha eklemeyi uygun görüyorum.
5- Bildiğiniz üzere TEOG'tan yalnızca Ders ve Çalışma kitabında verilenlerin çıkacağı söyleniyor. Ki ilk dönem olduğumuz sınavlar da bunu gösterdi. (İngilizce hariç, İngilizceden ileride gösterilecek olan kelimelerden iki soru çıktı.) İşte bu yüzden konu ve sorulara ders ve çalışma kitaplarından çalışmak çok önemli. Ders kitabında anlatılan dışında sınavda bir şey çıkamaz. Çalışma kitabında sorulanlar dışında sınavda bir şey çıkamaz. Çünkü bu ifadeler benim değil, MEB'in söylemleri. Bu konuda çok dikkat etmenizi öneriyor ve dershanelerde gördüğünüz gereksiz ayrıntıları testlerde çözemeyince üzülmemenizi tavsiye ediyorum.
Son düzenleyen Safi; 3 Ocak 2018 23:12