Arama

Ce Kalite Belgesi - Tek Mesaj #6

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Nisan 2014       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
CE Belgesi Nasıl Alınır ?
Ürünlerin AB üyesi bir ülkeye ve Türkiye ye ihracatı veya ithalatı yapılacaksa veya sadece Türkiye sınırları içerisinde üretilmesi ve iç pazara sunulması durumunda, ürünün mutlaka CE belgesi bulunması ve CE Belgelendirme çalışmaları yapılması gerekmektedir.
Herhangi bir ürününe CE Belgesi almak isteyen bir kuruluşun, öncelikle bu ürüne ilişkin bir teknik dosya hazırlaması gerekir.
Teknik dosya, CE çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Firma ister riskli sınıfa girmeyen cihaz üretiyor ve dolayısıyla ile kendi CE vurma yetkisini kullanıyor olsun (bu noktada dilerse danışmanlık hizmeti alabilir), ister riskli ürün üretiyor ve dolayısıyla yetkili bir kurum tarafından test edilmesi gerekiyor olsun, bir teknik dosya hazırlanır.
Kendisi CE markalama hakkını kullanmak isteyen üretici bu dosyayı üretimi boyunca ve üründe fonksiyonel bir değişiklik olmadığı sürece saklar. Bu dosya, firma dışından CE ile ilgili yapılacak her tür başvuru için referans oluşturacaktır. Yetkili bir kurum tarafından belgelendirilecek olan bir firma ise bu dosyanın bir kopyasını kendinde bulundurur ve orijinalini söz konusu yetkili kuruma verir.
Ayrıca ürünün elektriksel donanıma sahip olması durumunda yapılması gereken bazı elektriksel güvenlik testleri vardır. Bunların yapılması için gerekli kuruluşlar vardır. Bu testlere ilişkin bilgileri firmamızla temas kurarak edinebilirsiniz. Bu bilgilerin eksiksiz olarak hazırlanmış olması teknik dosyanın hazırlanmasını kolaylaştıracak ve belgelendirme süresini kısaltacaktır.
INNOVA Ulusl. Teknik Kontrol ve Test Hiz. CE Belgesi nasl alnr? CE areti nedir? CE Be