Arama

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
19 Nisan 2014       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Kutsal Yerler - Mescid-i Nebevî
MsXLabs.org

Peygamberimizin evi aynı zamanda bu mescidde idi. Medine’ye yerleşen Peygamber -Efendimiz (sav) bütün Müslümanların iştiraki ile bir mescid ve kendisi ile birlikte ailesinin kalacağı bir yer inşa ettiler. Efendimiz, bu camiin inşaatında da bizzat çalıştılar. Zaten Peygamberimiz bütün inşa çalışmalarına bizzat katılmıştır. Peygamberimiz ile birlikte iki örnek halifesi Hz. Ebu Bekir (r.a.) ve Hz. Ömer’in (r.a.) de defnedildiği bu Mescid’de ibadet önemlidir. Vahyin hükümlerinin bir bir uygulandığı, fakirlerin, mazlumların, yolda kalmışların, haklı olup gücü yetmeyenlerin haklarına kavuştuğu, hiç kimsenin Allah’tan başka bir şeyden korkmadığı, ama buna rağmen herkesin emin olduğu bir sistem burada uygulandı. Sünnet-i Rasül burada kemale erdi. İnsanlar tek örnek olarak alabilecekleri Nebi’yi burada buldular ve burada onun ışığından nasiplendiler. Yani bu mescid, sadece, bir ibadet yeri değil aynı zamanda bir yönetim ve ilim merkeziydi de. Hacc’ın gereklerinden olmasa bile, Peygamber Efendimizin ziyaretine vakit ayırmak elbette ki önemlidir ve aynı zamanda vazifedir. Peygamberimiz (sav), “Kim beni vefatımdan sonra ziyaret ederse, beni
hayatımda ziyaret etmiş gibidir,” buyurmuşlardır. (Feyzül’l Kadir) Bir diğer rivayete göre: “Benim mescidimde 40 rekat (8 gün) namaz kılan kimsenin günahları bağışlanır.” buyurmuştur. (Et-Tergib ve Tehzib) Buna binaen, bugün, Müslümanlar, fırsatını bulmuş iken Medine’de en az 40 vakit namazı Mescid-i Nebevi’de kılarlar.

Kaynak: