Arama

Saç Hastalıkları - Tek Mesaj #10

BoraDAF - avatarı
BoraDAF
Ziyaretçi
20 Nisan 2014       Mesaj #10
BoraDAF - avatarı
Ziyaretçi

Saç ektirmek nedir?


Protez saç herhangi bir cerrahi işleme gerek duymadan başınızın saçsız bölgesine özel bir dokuyla birlikte saçların yerleştirilmesidir. Bu dokunun kalitesi, ekilen saçların nasıl elde edildiği vs gibi etkenlere göre protez saç yerleştirmenin etkisi değişir. Protez saç ekimi standart saç ekimi yöntemlerinden tamamen bağımsızdır ve bunu kafa derinize yerleştirilmiş bir peruk gibi düşünebilirsiniz. Bu sebeplerle protez saç ekimi ve günümüz normal saç ekimi yöntemleri derken kesinlikle farklı şeylerden bahsediyoruz hangisini istediğinize sizin karar vermeniz gerekmektedir. Doğal ve sizin kendi saçınız olması dolayısıyla standart saç ekimi sürecini protez saçlar ile kıyaslamanız bile anlamlı değildir.

Saç ektirmek acı verir mi?


Saç ektirme yöntemine karar veren kişilerin belki de en büyük endişesi operasyon esnasında acı olup olmayacağıdır. saç ekimi yöntemi saç dökülmesi ve kellik sorunlarında bugün en çok tercih edilen yöntemlerden biridir ve hastaların çoğu saç ekimi operasyonu esnasında oluşan acıdan yakınmamaktadır. Operasyon lokal anestezi ile gerçekleştirilir bu sebeple acı veya ağrı hissedilmez. Yalnızca lokal anestezi uygulanmasını hissedersiniz. Lokal anestezinin ardından uygulama bölgesine yapılacak işlemler hissedilmez.

Ayrıca hastanın psikolojik olarak bu operasyona hazırlanması da oldukça önemlidir. Çünkü saç ekiminde psikolojik faktörler de ağrıyı artırabilir ve kişiyi huzursuz eder. Bunun için detaylı bilgilendirmenin yanı sıra operasyon öncesi verilen ilaçlar ile hastalar sakinleşip rahatlayabilir. İşlem sırasında fizyolojik ağrının indirgenmesi açısından, en az giriş yeri ile en ince iğneler kullanılarak vücut sıcaklığındaki anestezik maddeler cilde enjekte edilmekte ve geniş alanlarda kanamasız çalışılabilmektedir.

Gerekli durumlarda sinir blokları uygulanarak 8-12 saatlik bir anestezi sağlanabilir. Operasyon sonlarına doğru verilen güçlü bir aneljezik madde ile operasyon sonrası ağrıların da önüne geçilmiş olur.
Son düzenleyen Safi; 11 Kasım 2016 03:15