Buzluk Limonatasý Malzemeler - Bir buzluktan çýkardýðýmýz limon
- Bir buzluktan çýkardýðýmýz portakal
- Üç su bardaðý þeker
- Bir yemek kaþýðý limon tuzu
- 10-16 su bardaðý arasý su
- Biraz tuz
Hazýrlanýþý
Buzluktan çýkardýðýmýz portakal ve limonu biraz çözülüp yumuþadýktan sonra robottan geçiriyoruz. Daha sonra üstüne 3 bardak þekeri, bir yemek kaþýðý limon tuzunu ve bir miktar tuzu ekleyip karýþtýrarak iyice eritiyoruz. Üstüne on altý bardak suyu koyup karýþtýrýp tel süzgeçten süzdükten sonra artýk içmeye hazýr. Ýsterseniz bir kaç parça nanede koyabilirsiniz. Sýcak yaz günlerinde serinletici hazýrlarý aratmayan nefis bir limonata. Afiyet olsun.