Boza
Malzemeler - 3 su bardaðý bulgur
- 2,5 su bardaðý þeker
- 1 paket vanilya
- 2 tatlý kaþýðý toz maya
- 4-5 litre su
Hazýrlanýþý
Bulguru büyük boy tencereye alýn. Üzerine 2 litre (10 su bardaðý) sýcak suyla bir gece önceden bekletin. Ertesi güne suyunu çeken bulgurlarý üzerini geçene kadar sýcak su ekleyip ocaða alýn. Ezilecek kývama gelene kadar haþlayýn. Sonra blender ile ezin. Ara ara sýcak su ilave edip kývam verin. Soðuyunca mayayý ýlýk su ve 5 çorba kasýðý toz þekerle mayalandýrýp ekleyin. Ara ara karýþtýrarak mayalandýrýn. Bozamýzýn hazýr olduðu üzerinin köpük köpük olmasýndan belli oluyor. Bozanýn sýk sýk karýþtýrýlmasý çok önemli yoksa acý olur. En son þeker ve vanilyayý ilave edip karýþtýrýn. Buzdolabýnda muhafaza edip iki gün içinde tüketin. Servis ederken tarçýn ve fýndýðý yada leblebiyi unutmayýn. Afiyet olsun.