Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı bende wilson hastasıyım adım tayfun treentine ve zinco kullanıyorum 1yıldır.
ben yedi yıl önceyürüme zorlugu yaşadım kırıkçı çekiçi gitim bir yıl sonra konuşma bozuklugu ile yazı bozuklugu gösterdi kendini kbb gittim bişey anlamadı daha sonra devlet hastanesi piskiyatri polkigine başvurdum oda norolojiye gönderdi emar istedi emar çekildi emar sonucu vernler rapor yazmaları lazım alam vermemiyolar bana diyolarki boguldunmu yangındamı kaldın düştünmü tabikide hiçbirini yaşamadım daha sonra devlet hastanesinin noroloji dok daaynı şeyleri söyledi daha sonra araştırma hastaneine başvurdum çoçuk norolojisi kutluhan yılmaz emara bakar bakmaz söyledi wilson hastası ellerimdetitremeler atmalar konuşma bozuklugu piskolji bozuklugu sinirlerimalt üst durumdaydı bir yıl çesitli noroloji ilaçları kullandım vede şükür atlattım bu etkileri pehrizim balık çikolata sakatat çerez fındık fıstık ceviz mantar metalcaptase zinco bemiks c kullanmaya başladım taki geçen yıla kadar metalcaptasenin yan etkisini çok fena yaşıyorum iki yıl önce kollarımda ve bacaklarımda çok fena kas güçsülügü oluştu gözlerim çift görüyo göz kapaklarım düşmeye başladı merdiven inip çıkamaz oldumbir yudum içtim su burnumdan gelir oldu yutkunma güçlügü zaten wilson konuşma bozuklugu yapıyo bunda ise tümle gidiyo ben yine başvurdum norolojiye bakıyolar bişey anlamıyolar yok fizige git yok piskyatriye git ama biz hiçbirine gitmedik daha sonradört ay sonra iyice kötüleştim prf hastaneye yatırdı enmg çekildi ve sonuç myasteni gravis hastasımışım bunudsaa bana metalcaptase saglamış yan etki olarak budefada mestinonla tanıştım küçük cam şişede bir sürü şekere benzer bi hap bir ay sonra yine aynı oldumhiçbişey degişmedi yine göründü noroloji servisi bu defa metalcaptase bırakıldı treetin başlandı ve bide prednol var halk dilinde kortizon tuz yemiyreceksin şeker yemeyeceksin tuz yersen tansiyon hastası olursun vede tombul olursun şeker yersen şeker hastası olursun bunları yapsanda yapmasanda yan etkileri çok fazla kemik erimesi var bide ben wilsonda çektimde ama bu daha zormuş demekki hiç şükür dememişim bidefada bu hastalık yüzünden yogun bakımlık oldum bir yıldan beride ivig denen bi serumum varonu aldım gelelim bakır ilaçıma yeşilkartlıyımtrentingelmiyo iki yılda bir kutu içebildim sadece sizlere tafsiyem wilsona hastalık gözüyle bakmayın