Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
5 Temmuz 2014       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Üçgende Alan ve Çevre Hesabı => En basit şekliyle bir üçgende taban uzunluk ile yüksekliğin çarpımının yarısı üçgenin alanını verir.Taban uzunluğu a, yüksekliği h olan bir üçgenin alan formüülü a.h/2 şeklinde ifade edilir.3 kenar uzunluğu birbirine eşit ve bir kenar uzunluğu a olan eşkenar üçgenin alan formülü ise (a)2kök3/4 şeklinde ifade edilir.Bir üçgenin çevresi tüm kenar uzunluklarının toplamına eşittir!

Karede Alan ve Çevre Hesabı =>Bütün kenarları birbirine eşit ve bir kenar uzunluğu a olan karenin alanı (a)2, çevresi ise 4a'dır!

Dikdörtgende Alan ve Çevre Hesabı => 2 uzun ve 2 kısa kenardan oluşan, kenar uzunlukları a ve b olan bir dikdörtgende alan a.b formülüyle çevre ise 2.(a+b) formülüyle hesaplanır!

Paralelkenarda Alan ve Çevre Hesabı=> Karşılıklı kenarları birbirine eşit, paralel, kenar uzunlukları a ve b olan bir paralelkenarda alan ilgili tabana ait yükseklikle taban uzunluğunun çarpımına eşittir. a.ha veya a.hb...vs gibi. Paralelkenarda çevre ise dikdörtgende olduğu gibi kenarlar toplamının 2 ile çarpımı şeklinde hesaplanır 2.(a+b)!