Arama


mhmmdcngz - avatarı
mhmmdcngz
Ziyaretçi
11 Temmuz 2014       Mesaj #2
mhmmdcngz - avatarı
Ziyaretçi
İngilizcedeki karşılığı "Information Systems Engineering"'dir. Bilişim Sistemleri Mühendisliği disiplinler arası bir bölümdür. Konusu bir organizasyon ve onun bilgi sistemleridir. Bilişim sistemleri, bir organizasyonun amaç ve hizmetlerini yerine getirmek için bilgi teknolojisinin kullanımına odaklanır. Bu yüzden bilişim teknolojileri derslerinin yanında özellikle Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme bölüm ders programından da yararlanılmaktadır.

Bilişim Sistemi Mühendisleri, bir kurumda tüm bilgisayarla yapılan işlerinin koordine edilmesini, planlanmasını, gerekli donanım ve yazılımların satın alınıp, kurulmasını, bakımının yapılmasını, iletişim şebekesinin kurulmasını, sistem mimarisini geliştirebilecek, sistem standartlarını belirleyecek ve farklı bilişim sistemlerinin entegrasyonunu yapabilecek yetenekte olurlar.

Türkiyedeki Üniversitelerde Bilişim Sistemleri Mühendisliği

İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesinde yürütülen Bilişim sistemleri mühendisliği programı, YÖK'ün Uluslararası Ortak Programlar tanımı kapsamında, dört yıllık bir lisans programıdır. Bu lisans programında öğrenim görecek öğrenciler, ilk ve üçüncü yıllarını İTÜ veya Boğaziçi Üniversitesi'nde, ikinci ve dördüncü yıllarını New York Eyalet Üniversitesi(SUNY) Binghamton kampüsünde geçirecekler, öğrenimlerini tamamladıklarında iki kurumdan diploma alacaklardır.

Doğuş Üniversitesi'nde 2005 yılından beri hizmet veren Bilişim Sistemleri Mühendisliği programının eğitim dili İngilizcedir. Derslerin tümü Acıbadem yerleşkesinde verilmektedir. İlk mezunlarını 2010 yılında vermiştir. Nitelikli bir akademik kadrosu bulunan bölüm mezunları arasında öğrencilik hayatı sırasında yaptıkları projeler sayesinde iş teklifleri alan ve kendi firmasını kuranlar vardır.
Atılım Üniversitesi'nde de 2006 yılında açılan Bilişim Sistemleri Mühendisliği programı,2009 yılında Ortak Lisans Programı dahil edilerek genişletilmiştir.Bu doğrultuda Amerika'da bulunan University of the Incarnate Word üniversite ile anlaşılmıştır.Bu program kapsamında öğrenciler hazırlık dahil 3 yıl Atılım Üniversitesi'nde ve 3 ile 4.sınıfları Amerika'da okuyacaklardır.
Sakarya Üniversitesi'nde 2011 yılında açılmıştır. Kocaeli Üniversitesi'nde yeni açılan bölüm öğrenci almaya başlayacaktır.
Bilişim sistemleri Mühendisliği Programı, Boğaziçi Üniversitesi’nde ve İTÜ'de Bilgisayar Mühendisliği bölümünce, Binghamton Üniversitesi’nde ise bilgisayar bilimleri Bölümünce yürütülecektir.Ancak Boğaziçi Üniversitesi'nde 2006 da alınan kapatılma kararı gerçekleşmiştir.

Kuzey Kıbrıs Üniversitelerinde Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilişim sistemleri Mühendisliği Programı, Kuzey Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi'nde bulunmaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.