Arama

70'li Yıllar ve Moda - Tek Mesaj #1

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Temmuz 2014       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
70'li Yıllar ve Moda
MsXLabs.org




Hippie fikirler ve trendleri genel moda kültürünün ayrılmaz bir parçası olur.1970 lerde herkes parıltılı giyinir,teknolojik gelişmeler ev hayatına bir çok yenilik getirir,yurtdışına seyahat çok daha fazla insan için ulaşılabilir olur.

Amerikanın elinde bulundurduğu seri üretimin,tek düze ürünleri yerlerini daha değişik ürünlere bırakır.Bu sayede tek düzelik,yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar.Tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar 50 ve 60'lı yılların tüketim ütopyasını alt üst eder.

Dönemin ortalarında hiçliği savunan ve sisteme karşı duruşları yansıtırken olaylar çıkaran,bu yüzden de polis tarafından serseri anlamına gelen "Punk" olarak adlandırılan gençler ortaya çıkar.Vivienne Westwood ve Malcolm McClaren'in Londra ; King's Road'da açtıkları "Sex" adlı butik punk stilinin kutsal yeri haline gelir.

1977 yılında New York'ta kapılarını açan Studio54 ,disko döneminin miladı olur.Studio 54 aynı zamanda zevk düşkünlerinin vazgeçilmezidir.

Moda: Etek boyları mini,midi ve maxi arasında gidip geldi.Disko döneminin başlaması saten ve polyester gibi sentetik kumaşların kullanımını yaygınlaşır.Bu zevksizliğe cevap Amerika'dan gelir.Ülkede çalışan kadınların sayısının artmasıyla kaşmir,tüvit ve keten gibi doğal kumaşlar önem kazanır ancak kumaşın türü ne olursa olsun giyilen pantolonun modeli ispanyol paçadır.

Slogan: HEDONİZMİN ZAFERİNİ KUTLUYORUZ !

İkonlar : Abba,David Bowie,Farrah Fawcett Major,John Travolta,The Sex Pistols

Kaynak:
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 16:34