Arama


brkrtp - avatarı
brkrtp
Ziyaretçi
4 Ağustos 2014       Mesaj #7
brkrtp - avatarı
Ziyaretçi
Hem erkekler için hem de bayanlar için fiziksel görünümün önemli kısımlarından bir tanesi saçlardır. Ancak bu kadar önemli olmasına rağmen birçok insanın saç dökülmesi ile orantılı olarak dış görünüm saplantıları bulunmaktadır. Bu olumsuz düşünceler ise kişi de psikolojik etkiler oluşturur ve sosyal yaşamında problemlere sebep olabilmektedir. Saç dökülmesi genelde erkeklerde görülmesidir. Ancak sadece erkeklerde görülen bir rahatsızlık değildir bu. Aynı zamanda kadınlarda saç dökülmesi de karşılaşılabilir bir sorundur. Ancak kadınlarda saç dökülmesi ergenlikten sonraki her hangi bir dönemde olabilmektedir. Ancak en çok dökülme ise doğum sonrasında olabileceği gibi menopoz döneminde de görülebilmektedir. Kadınlarda saç dökülmesinin yoğun olması durumunda dökümün olduğu bölgede seyrelmelere sebep olabilecek boyutlara da ulaşabilmektedir.

Tıbbi Etmenlerin Saça Etkisi


Kadınlarda saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Mesela Tiroit bezi hastalıkları, menopoz, gebelik ve doğum gibi sebeplerle olabilirken beslenme bozuklukları da kadınlarda saç dökülmesine neden olabilmektedir. Bazı ilaçlar da bu olumsuz etkiyi doğurabilir. Doğum kontrol hapları başta olmak üzere, aşırı A Vitamini, mantarla mücadele için üretilen ilaçlarda buna neden olabilir. Görüldüğü üzere birçok tıbbi etmenlerin saça etkisi büyüktür. Kadınlarda saç dökülmesinin en belirgin olanı da tıbbi etmenlerin saça etkisidir. Erkeksi saç dökülmesi denilen durum kadınlarda saç dökülmesi olarak daha az görünür.

Her ne sebeple olursa olsun saç dökülmesinin önüne tamamen geçmek çok görülen bir olurken biraz dikkat ya da tedavi yöntemleri ile dökülmenin yavaşlatılması mümkündür. Ama olası dökülme yaşanmış ise sonrasında ekim yapılma gibi bir tedavi ile kellik sorunu çözülebilmektedir. Bu işlem genel olarak sadece dökülen saça değil dış etkilere bağlı olarak oluşan kellik durumlarında da saç ekimi yapılabilmektedir.

Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 11:07