Arama

Gülben Ergen - Tek Mesaj #256

kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP VIP Üye
26 Eylül 2014       Mesaj #256
kutsal54 - avatarı
VIP VIP Üye
*18 Eylül 2014
GÜLBEN ERGEN SOMA’DA ANAOKULUNU AÇTI

Ünlü sanatçı Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. anaokulunu Manisa’nın Soma ilçesinde açtı.

13 Mayıs tarihinde Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan maden faciası sonrasında Soma’ya eğitim desteğinin bir yenisini de kurucusu ve başkanı Gülben Ergen’in olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği yaptı. Zübeyde Hanım İlkokulu bahçesinde yapılan anaokulu açılış törenine Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı ElVan Oktar’ın yanı sıra Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Soma’da düzenlenen bir programa katılmak ilçeye gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Metin Feyzioğlu da açılışı yapılacak olan anaokuluna kısa bir ziyaret yaparak Gülben Ergen’i katkılarından dolayı tebrik etti. Ünlü sanatçı Gülben Ergen, programa Çocuklar Gülsün Diye Derneği Anaokulu sınıflarını gezerek başladı. Aralarında maden şehitleri çocuklarının da yer aldığı minik çocuklarla yakından ilgilenen Gülben Ergen, çocuklarla şakalaşmayı da ihmal etmedi.
Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği Gülben Ergen, programın açılış konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Tüm Somalılara başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Ergen, “Hepimizin tekrar başı sağ olsun. Allah size sabır versin. Güzel günler nasip etsin inşallah. Kazanın yaşandığı gün buradan o kadar gözyaşları ile geri döndüm ama bugün gülerek geri döneceğim evime. Ağlamak ve gülmeyi 4 ay arayla Soma’da yaşıyoruz. Yüzümüz güldü. Bütün anne ve babalara çok teşekkür ediyorum bize bu kadar güzel kucak açtıkları için” dedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Konuşmasında kendisine verilen madenci plaketini gösterdiği sırada gözyaşlarına hakim olamayan Gülben Ergen, “O kadar duygulu ve o kadar heyecanlıyım ki bana verdiğiniz bu güzel ödülü evimin en güzel köşesinde saklayacağım. Çocuklarıma anlatacağım o kadar çok şey bıraktınız ki bende. Bütün hanımları hüzünlü yarım kalmış bütün çocukları öpüyorum. Okulunuzu ben yapmadım. ‘Ben’ diye bir şey yok . Ben sadece Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin başkanıyım. Düşünün ki aramızda para topladık. İnanın Türkiye’nin her yerinden, yurtdışındaki gurbetçilerimizden küçücük küçücük paralar toplanarak bu anaokulunun her bir tuğlası her bir kalemi emekle ve sevgiyle yapıldı. Bu okulu, bu acının ortasında bir damla bile olsa sevinç bırakabildiğim için evime çok mutlu döneceğim. Ben sizi hiç unutmayacağım. Sizde beni unutmayın” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ile birlikte Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici anaokulunun açılış kurdelesini kesti.

Yaklaşık 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip okulun iç donanım malzemelerinin taşınmasına Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı. Türkiye’de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa ve Antalya’da anaokulları açmıştı.
10683804 320589588122822 612295162 n

1799782 1538305256388181 1131866463 n

GÜLBEN ERGEN’DEN 4 YILDA 25 ANAOKULU

Gülben Ergen, “Çocuklar Gülsün” diyerek ilk anaokulunu Tokat’ta yapıp Milli Eğitim’e bağışladığında takvim yaprakları 23 Nisan 2010’u gösteriyordu.
Aradan geçen sürede Gülben’in kurucusu ve başkanı olduğu “Çocuklar Gülsün Diye” adına yaptırdığı anaokulu sayısı kaç biliyor musunuz?
301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma’da dün açılanla birlikte 23’üncü...
25 Eylül’de Gaziantep, yakında Erzincan’da açılacakla birlikte bu sayı 25’e çıkacak.
Her yıl yaklaşık 2500 öğrenci, okul öncesi eğitim görüyor bu yuvalarda.
Gülben Ergen ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin çalışanları eğitim gönüllülerinden topladıkları paralarla yaptırdıkları anaokulları 75 öğretmene de iş istihdamı sağladı.
Bir anaokulu maliyeti yaklaşık 200 bin lira.
25 çarpı 200.000 ne eder?
5 milyon lira...
Bilmem anlatabildim mi Gülben’in yaktığı eğitim meşalesinin geleceğimiz olan çocuklar için yarattığı katma değeri?
Arşiv ortada. Gülben bu kampanyaya başladığında hedefi 6 anaokulu yaptırıp eleğini asmaktı. 81 ile 81 anaokulu yaptırmadan bu kampanyayı bitirme diye ısrarlı yazılarıma sağ olsun Gülben ve ekibi kulak verdi. Gülben 4 yılda hedeflediği anaokulu sayısını 4 katına çıkardı. “Çocuklar Gülsün Diye” yaktığı eğitim meşalesi 81 ile yayıldığında eminim ortaya çıkan tablo, “Cebinden 1 kuruş para vermiyor, milletten bağış toplayıp yaptırdığı okullarla hava atıyor” diyenleri bile mahcup edecektir.

10683761 800960823260452 1864984013 n

MADENCİDEN MADENCİYE DUYGULANDIRAN BAĞIŞ
Gülben Ergen’in eğitim gönüllülerinden topladığı bağışlarla Soma’da yaptırdığı anaokuluna en anlamlı bağış nereden ve kimden geldi biliyor musunuz?
500 madencinin çalıştığı Çayeli Bakır İşletmeleri’nden.
Yer altından bakır madeni çıkaran işçilerin Somalı madencilere yardım için aralarında topladıkları paraya şirket de ilave yaptı. Şirket ve işçiler Soma için topladıkları 42 bin lirayı Çocuklar Gülsün Diye’nin Soma’daki anaokuluna bağışladı.

Kaynak

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Gaziantep'te Anaokulu Açtı

Gaziantep'te, Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin katkılarıyla, Royal Halının yaptırdığı Çocuklar Gülsün Diye-Royal Halı Anaokulu, törenle açıldı.

Gaziantep'te, şarkıcı Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin katkılarıyla, Royal Halı tarafından yaptırılan Çocuklar Gülsün Diye - Royal Halı Anaokulu, törenle açıldı.Güneş Mahallesi'nde yaptırılan Çocuklar Gülsün Diye - Royal Halı Anaokulu'nun açılış törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, şarkıcı Gülben Ergen, öğrenciler ve aileleri katıldı.
İki derslikten oluşan ve 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak olan okulun açılış töreninde konuşan Taner Nakıboğlu, eğitimin öncelikli konuları arasında ilk sırada olduğunu belirtti. Royal Halı olarak ticari faaliyetlerin yanı sıra eğitime de öncelik verdiklerini söyleyen Nakıboğlu, "Kurulduğumuz yıldan bu yana eğitim ve sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer almaya gayret gösterdik. Günümüzde, gittikçe ihtiyaç haline gelen anaokulları, çocukların gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne Royal Halı olarak destek vermekten büyük onur duyuyoruz" dedi.

Gülben Ergen ise dernek olarak Türkiye genelinde 24'üncü okulun açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Dernek olarak çıktığımız yolda her şehirde bir okul sözü verdik. Bugün 24'üncü okulumuzu açıyoruz. Okul öncesi eğitim insanların hayatlarında çok önemlidir. Çünkü 0-6 yaş arasında kazanılan her şey insanın karakterinde yer ediyor. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Burada bizi çok sıcak karşıladılar. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek sosyal sorumluluk anlamında yapılan bu tür projelerin Türkiye'nin geleceğine yön verdiğini kaydetti. Açılan okulun faaliyetine devam etmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanacağı öğrenildi.
10691910 351911281640291 1290182617 n

10666127 1482642398675880 990590174 n

10706734 829675483731984 1493739800 n

10632203 839847746058238 1107026374 n
... Msn Happy