Karın germe ameliyatları ben çok severek yaptığım ameliyatlar biri. Ameliyat sonrası performans tek kelime ile süper diyebilirim. Ameliyat tam teşekküllü bir hastane de genel anestezi altında yapıyorum ve ameliyat ortalama 2- 2,5 saat sürmekte. Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır ? Karın germe ameliyatı kabaca, göbek deliği ile sezaryan izi yani kesinin arasında kalan kısmı düzleştirerek daha pürüzsüz ve sporcu karnı elde etmek. Bunu yaparken o boşlukta ki yağları ve yağ dokularını vücuttan uzaklaştırıyoruz. Karın germe ameliyat ile birlikte tabi ki liposuction da yapılıyor. Bu da yağları alarak hem hastaya kilo kaybı yaşatmak hemde vücutta ki inatçı yağları temizlemek. Böylece karın bölgesinde daha pürüzsüz bir alan elde edebiliyoruz. karın germe ameliyatları ile göbek deliğinin de yeniden yerini belirlememiz gerekiyor. bu önceden hasa ile belirlenen yere göbek deliği yerleştiriliyor. Göbek deliği seçimi ile karın bölgesinde ki deri aşa doğru çekilerek altta ki sağlam deri ile birleştiriliyor. Bu kısım bu ameliyatın püf noktasıdır. burada ki birleştirme ne kadar doğru olursa o kadar başarı elde edilecektir. İzsiz Karın Germe Ameliyatı İzsiz karın germe ameliyatı yüzde yüz olur dersek yalan söylemiş oluruz. Fakat ameliyatı yaptıktan sonra iz takibi ile birde ameliyattan sonra bir 6 ay sonra ize küçük bir ameliyat ile müdahale edilirse belli belirsiz hale getirmemiz mümkün olabilir. Fakat bu ameliyatı yüzde yüz izsiz yaparız diyemeyiz. Çünkü neşter ile kesi açılıyor. Bu yüzden aynı şekli alması mümkün olamamaktadır. Karın Germe Ameliyatı Sonrası Bakım Karın germe ameliyatında kendinden eriyen dikişler kullanılır. Yani bir süre sonra ameliyat dikişlerinin aldırmanız gerekmez. Ameliyat sonrasında tam dik durmak yerine hafif eğimli durmanız karnınızın aşırı gerilmesini engelleyecektir. Ortalama 2 hafta sonra ameliyat olmamış gibi normal hayata dönmek mümkün olabiliyor.
Karın germe ameliyatı sonrasında şişlikler ve morluklar olacaktır. Bu kaçınılmaz. Fakar bunlar geçicidir. Ve 1 ay sonra hiç ameliyat olmamış gibi normal hale dönülür. Ayrıca bir bakım gerektirmez. ameliyat sonrası bir kontrol genelde yeterli oluyor.karın germe ameliyatından sonra bu ameliyatı tekrar olmanız gerekmez. Doğum Sonrası Karın Germe Ameliyatı Doğum sonrası karında olan fazla deri ve yağlar her kadını rahatsız eder. Bazı kadınlar bu yağları spor ve egzersiz ile atabilse de, çoğunluk aynı başarıyı gösteremez. Bu yüzden karın germe egzersizleri metotları incelenir ve araştırmalar sonucu bu işin kesin ve kalıcı yönteminin ameliyat olduğunu anlar. Doğum sonrasında karındaki sarkma basit bir ameliyatla düzelebilir. Fazla deri kesilerek alınır ve aşa gerdirilerek sağlam olan deri ile birleştirilir. bu noktada göbek değili hastanın istediği biçimde ayarlanır. Doğum sonrası karın bölgesinde sorun yaşayan kadınlar için özel teknikler ve daha smart ameliyat çözümleri mevcut. Bu konu ile ilgili detaylı sorularınız için bana iletişim kısmından soru gönderebilir veya telefon numaramdan direk soru yöneltebilirsiniz. Liposuction Karın Germe Liposuction özellikle Türk hastalarım da çok sıklıkla uyguladığım bir iş. Çünkü genelde bizim insanımızın karın bölgesi oldukça yağlı oluyor. bu yüzden lipo yapmak şart. Karın gererken önceden yapılan bir liposuction karını oldukça incelteceği için bu yapıyoruz. bu ameliyatlar zaten kombine ameliyatlar olup vücut şekillendirme ameliyatları olarak da adlandırılmaktadır. Kimlere Karın Germe Ameliyatı Yapılır ? Karın germe ameliyatı da bazı durumlarda hastalarımızda ilk anda yapılmaz. Bunun sınırını ben ortalama olarak 80 olarak belirledik. bu kilonun üstüne genelde karın germe yapmıyorum. bunun yerine ona diyet ve egzersiz ile o kiloya düşürerek karın bölgesinde ki derini iyice artmasını sağlıyorum. Böylece tamamen bir temizlik ile tek seferde bir sporcu karnına yakın bir karın elde edebiliyoruz. bu sınırın üstüne bu işlem yapılırsa performanslı olmayacaktır. Karın germe ameliyatı riskleri Karın germe ameliyatlarında riskler mevcut değildir. Genelde ameliyat başarılı geçer. Ölüm riski taşımaz. Ama Yinede ameliyatın tam donanımlı bir hastane de yani yoğun bakımı olan bir hastanede yapılması gerekiyor. Bende bu şekilde yapıyorum. Olmaz Ama Allah korusun bir olumsuz durumda ilk müdahalenin yapılacağı yer gene aynı hastane olmalıdır. Yoksa transfer v.s gerekir bu da pek uygun olmaz. Karın Germe Ameliyatından Sonra Bir Daha Ameliyat Olmak Gerekir mi ? karın germe ameliyatından sonra rutin olarak bu ameliyatı tekrar olmak gerekmez. Ameliyat bir kereliktir. Yalnız en çok merak edileni söylemek istiyorum, karın germe ameliyatı sonra tekrarlama olasılı nedir ? derseniz siz aşırı kilo alıp verirseniz veya bir doğum geçirirseniz, aldığınız hormonel ilaçlar yüzünde alınan kilo gibi etkiler sonucu karın tekrar gevşeyebilir. bu da aslında çok normaldir. Karın germe ameliyatı sonrasın da hata kendine dikkat etmesi gerekir. karın germe ameliyatından sonra hamilelik Karın germe ameliyatı sonrası isterse bir ay sonra hamile kalınabilir. Karın germe yaptırmış olmanız hamile kalamayacağınız anlamına germez. Geri yeniden genleşebilir. Ameliyat olmak hamileliğe engel değildir. Sağlıklı ve Mutlu Günler Dilerim Op Dr Ali Mezdeği
Son düzenleyen _Yağmur_; 13 Ekim 2014 15:31
Sebep: mesaj içeriği verildi.