Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
30 Ekim 2014   
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
İskeletimiz olmasaydı, desteksiz ve şekilsiz bir doku kütlesi kalır, hareket etmek, koşmak, yürümek, elimizi kıpırdatmak bile mümkün olmazdı. Çünkü vücudumuz, içi boş bir çuval veya bir et yığını gibi yere serilirdi. Organlarımız kendi ağırlığımız altında ezilir ve birkaç saniye içinde yaşamımızı yitirirdik.

Vücudun çatısının dik durmasını birbirine eklemlerle bağlı olan kemikler ve kemiklerden meydana gelen iskelet temin eder. İskelet ve kemikler iç organları kaldırır, birbirine bağlar, beyin ve akciğerler gibi bazı organların da korunmasını sağlar.

1. Eğer iskelet sistemimiz olmasaydı sürüngenler gibi yerlerde sürünürdük. Buda hayatımızı çok zorlaştırırdı.
2. İskelet sisteminin mükemmel yapı sayesinde çok çeşitli şekillerde hareket edebiliyoruz. Yürüyebiliyor, koşabiliyor ve istediğimiz her şeyi rahatlıkla yapabiliyoruz.
3. Kollarımızı, bacaklarımızı, ellerimizi, ayaklarımızı oynatabiliyor; kitap tutabiliyor, topa vurabiliyorsak bu tamamen iskelet sistemimiz sayesinde olmaktadır.
4. İskeletimiz olmasaydı biz yaptığımız tüm bu hareketlerden mahrum kalırdık. Yaptığımız her hareketi iskelet sistemimize borçlu olduğumuzu bilmeliyiz.
Son düzenleyen Safi; 27 Nisan 2016 03:28
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!