Arama

Killa Hakan - Tek Mesaj #2

esen27 - avatarı
esen27
Ziyaretçi
29 Kasım 2006       Mesaj #2
esen27 - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  Killa Hakan3.jpg
Gösterim: 2021
Boyut:  36.8 KB

Hayatı


Daha çok sivaslı olduğu sanılsada aslen Tokat-Almus-Ataköy(Kızıldere)lüdür. 1960 yıllarında ailesi işçi olarak Almanya'ya göç etmiştir. Babası Ali Rıza Durmuş güreşçidir.. A Milli Takımında Çok Başarılı Olmuştur ve madalyaları vardır. Killa Hakan Almanya Kreuzberg'te doğup büyümüş ve okumuştur. Getto hayat yaşayan Hakan sokaklarla erken yaşta tanışmış ve genç yaşlarında hapise girmiştir. Cezaevi yıllarında sürekli sözler yazmıştır. İlk hapse girişi Alman polisi sadece Türklere karşıt tavırlar yüzünden genç yaşta Hakan'a ceza vererek hapse girmiştir.. Bu olay ile Killa Hakan ilk kez hapishaneye girmiştir.. Son olarakta bir polise ırkçı (Nazi) dediği için 4 ay hapis yatmıştır.[kaynak belirtilmeli] Almanyada Yabancı Rap yapmak yerine Türkçe Rap yapmış ve kendini zamanla Avrupa'ya kanıtlamıştır.. Ayrıca Killa Hakan Günümüzde Almayanda Çok Sosyal işlerle uğraşmaktadır.. Avrupada Türkçe Rap Satmak ve Türkçe Dilini Avrupa'ya Tanıtmaktadır.. Bunu Killa Hakan'dan başka hiçbir sanatçı yapamamıştır.. Killa Hakan Almanya'da Workshoplar vererek Rap müziği ile hayata tutunmayı öğrencilerine öğretmektedir.. Killa Hakan Türk Rap müziğini hergün bir adım daha ilerletmeye devam etmektedir.. Ve son olarak yine bir ilki başaran Killa Hakan Mtv Almanya kanalında 15 hafta Top10 listesinde kalarak kırılmayan tüm zincileri kırmıştır.. Şarkılarında devamlı söylediği "36" sayısı; doğup, büyüdüğü kreuzberg city' nin posta kodu numarasıdır.

Kariyeri


Killa Hakan müzikal kariyerine kurucuları Boe B ve DJ Derezon olan Islamic Force grubu ile doğup büyüdüğü Kreuzberg/Almanya'da başladı.

1986'dan beri rapin içinde olan üstad o yıllarda rap konserleri vermiştir.. 1994 yılında ise aktif olarak bu piyasaya adım atmıştır..

1997 senesinde çıkarılan Mesaj adlı albümünün ardından Boe B 2000 senesinde aramızdan ayrıldı vefat etti.. Boe B'nin ölümüne çok üzülen Killa Hakan bazı illegal işlere girişti ve cezaevine defalarca girip çıktı.Bu bayrağı taşıması gerektiğini anlayan Killa Hakan cezaevinde de boş durmadı sürekli sözler yazan Killa Hakan cezası bittikten sonra kariyerine solo olarak devam etti.

Killa Hakan 2002 yılında ilk solo albümü olan Çakallar ile kendisini ifade etti.
2003 yılında Fuat Ergin ile birlikte hazırladığı Rapüstad albümünü yayınladı ve Rapüstad albümünden iki parça " O Şimdi Mahkum " ve " Wut " filmlerinde film-music olarak yerini aldı. Rapüstad albümüne Ceza, Kool Savas, Tone gibi isimlerde eşlik ettiler. Ve bu albümün başarısı rap severler tarafından hala konuşulmaktadır.

Killa Hakan'ın Almanya'da YPSILON RECORDS etiketi ile yayınlanan ikinci solo albümü Semt Semt Sokak Türkiye'de de merakla bekleniyordu ve albüm için YPSILON RECORDS ve HAMMER MÜZİK arasında bir lisans anlaşması imzalandı ve albüm 1 Eylül 2005 Tarihinde Türkiye ve Almanya'da müzik marketlerde yerini aldı.

Killa Hakan´ın ikinci Albümü olan "SEMT SEMT SOKAK", kendi merkezinden yola çıkarak etkilendiği konuları içeriyordu, Lirik cambazı ve ustalığı ile konuları derinlemesine irdeleyen Killa Hakan , Hip Hop´u 100% yaşayıp tüm konuları Hip Hop perspektifinden anlatmaktadır.

Semt Semt Sokak albümünden sonra Killa Hakan , başta Ceza olmak üzere bir çok sanatçıyla çalışmalar yaptı.
Bu arada 2005 yılında Killa Hakan Rock'n Coke'ye katıldı..

İki senenin ardından içinde biriktirdiği ateşi püsküren Killa Hakan 2007 yılında Kreuzberg City albümünü piyasaya sürdü. Kreuzberg City Albümünde Killa Hakan'a; Eko Fresh, Tone, Samy Deluxe, Olli Banjo, Jonesmann, Kool Savaş vs.. gibi isimler eşlik ettiler. Bu albümde Killa Hakan'ı tanımayan kalmamış oldu. Albüm çok büyük bir yankı uyandırdı. Albümün ilk klibi Eko Fresh ve Ayaz Kaplının eşlik ettiği 'Her şey Yolundadır' isimli parçasına çekildi. İkinci Klibi ise Ceza ve Gekkonun Eşlik ettiği 'Rap Game' isimli Parçaya Çekilmiştir. Bu albümde özellikle 'Rap Game' parçası büyük beğeni toplamıştır.

Kreuzberg City albümünün ardından Massaka BlutBeton albümünde de Killa Hakan yer aldı. Ve boş durmayan Killa Hakan hayranlarına free tracklar sundu.

Aralık 2008 yılında Ceza ile birlikte Bomba Plak albümünü çıkarttı.Albümden Delight şarkısını Türkiyede dinlemeyen yoktur. Gerek radyo gerek televizyon kanallarında sürekli çalınan Delight şarkısına birde video klip çekildi. Bu albümde Ceza ve Killa Hakan'a ait iki solo parça bulunmaktadır.

Killa Hakan 2009 yılının yazında ceza ile birlikte Fanta Gençlik Festivali'nde yer almıştır..
Ad:  Killa Hakan2.jpg
Gösterim: 2176
Boyut:  65.4 KB
Ayrıca 2009 yılının eylül ayında çıkan Yönetmen Engin Altınova tarafından hazırlanan "IN THE LAB" belgeselinde yer almıştır.
Ve beklenen albüm Kasım 2009 yılında Almayada Satışa çıkarılan Volume Maximum Dinleyicileri ile buluştu. Killa Hakan'ın 7. albümü olan Volume Maximum Ülkemizde 8 ŞUBAT 2010 yılında Satışa Sunuldu. Volume Maximum piyasada büyük bir ses getirdi ve Killa Hakan bir kez daha kendisinin ne kadar iyi rapper olduğunu kanıtladı. Bu albümden ilk klip 'Alles Tamam' adlı şarkıya çekildi. MTV Almanya Kanalı ilk Türk müziğini bu klible yayınlamıştır. 'Alles Tamam' klibi MTV Almanya kanalında 15 hafta top10'da kalarak Türk müziğini, rapini temsil etmiştir. Son olarak 'Allerbesten Rapper Aus Euraisen' isimli parçaya İstanbul'da klip çekmiştir.

Killa Hakan yurtdışında ve yurtiçinde sayısız konserler ve workshoplar vermiştir ve hala konserler ve workshoplar vermeye devam etmektedir.

2011 yılının ilk yarısında çıkması planlanan "ORJİNAL" isimli albümün hazırlıkları devam etmektedir..
Son düzenleyen Safi; 2 Aralık 2016 07:12