Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Aralık 2014       Mesaj #7
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bitkilerin Teknoloji Alanında Nerelerde Kullanılır, Bitkilerin Teknoloji Alanında Kullanımları
MsXLabs.org

Bitkilerde değerli elementler olan nikel ve kadmiyum topraklardan arıtılması için çalışmalarda kullanılmaktadır. Çevre kirliliğinin önlenmesi ve jeolojik insan kirlik toprakların çalışmalar ile geri kazanılmasında kullanılmaya devam ediliyor.
Bitkiler ile birlikte saflaştırılarak teknolojik üretimlerde kullanılması bildirilmiştir. Nikelin diğer metallerden ayıran özelikler olması mesela çinko, demir, bor işletilecekse ülkemizde 1,5 nikelli bir kaynak bulunursa zengin bir yapıya sahip olunur. Kadmiyum benzer bir şekilde kurşun ile birlikte gezdiğinden dolayı çiplerle elektronik endüstrisinde önem kazanmıştır.

Kirli toprakların bitkiler sayesinde temizlenmesi planlanıyor. Bitkiler yakılarak külleri zenginleştirilebilirse eğer ileriye yönelik nikel cevher olarak kullanılabilir. Nikel toplayan bitkiler ile toprak örnekleri biyolojik aktiviteleri incelenecektir. Bitkilerin emdiği nikel ve kadmiyum gibi değerli elementlerin bitkiler yolu ile toplanması üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.

Tıp alanında bitkilerin yaprakları, tohumları, kökleri, meyveleri, çekirdekleri gibi kısımları ilaç yapımında yaygınca kullanılır bu bilim ise “Farmakognozi” denir. İlaçların neredeyse tümü bitkilerden faydalanılarak yapılmıştır. Dünyanın her yerinde bir çok bitki şifalı otlarla birlikte işleniyor. İlk olarak bitkilerin tıp alanında kullanımı Çin de olup M.Ö. 2698 yılında İmparator Shen Nung ölmeden önce 100 bitkiyi denemiştir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.