Arama


AriThmetiCs - avatarı
AriThmetiCs
Ziyaretçi
30 Kasım 2006       Mesaj #2
AriThmetiCs - avatarı
Ziyaretçi
'Şeker Hoca' Papa'yı İslam'a davet edecek,

“Şeker Hoca” lakaplı imamı Celal Tilgen, Papa'yı İslam'a davet edecek.

Malatya Şeker Camii'inin “Şeker Hoca” lakaplı imamı Celal Tilgen, Vatikan'a mektup göndererek, Papa 16. Benediktus'a İslam'a davet edeceğini bildirdi.

Celal Tilgen, yaptığı açıklamada, Papa'nın İslam Alemini rencide eden açıklamalar yaptığını, kendisini eleştirip, kötülemek yerine mektup vererek, Müslümanlığa davet edeceğini ifade etti. Tilgen, şunları söyledi:

“Peygamber Efendimizin Roma İmparatoru Heraklius'a gönderdiği mektubun aynısını, posta yoluyla Vatikan'a göndereceğim. İslam'a yaptığı saldırı sonrasında bu mektubu alıp kabullenirse ki, bu da ancak Müslüman olmakla olabilir, başka türlü olamaz, kendisini affettirmiş olur.”

Geçtiğimiz haftalarda organ bağışının dinen sakıncalı olmadığını ispatlamak için organlarını bağışlayan Tilgen, bu davranışı sonrasında cemaatte organ bağışına talebin arttığını da sözlerin ekledi.

ŞEKER HOCA KİMDİR

Celal Tilgen, Malatya'daki Şeker Camii'nin imamı. Lakabı, Şeker Hoca. Ama bu lakabı sadece camiye borçlu değil. Tilgen yani namı diğer Şeker Hoca, ülkenin en modern din adamlarından biri. Vaazlarını laptopla veriyor. Soruları internetten yanıtlıyor, vaaz arası reklam alıyor. Vaazını "Malatyaspor Galatasaray'ı yensin, amin" diye bitiren ama kimseden tepki almayan bir din adamı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler mezunu olan Tilgen'in ilginç icraatlerinin başında camide galoş zorunluluğu, internet üzerinden vaaz (celalhoca. com.tr) ve vaazlarının arasına reklam almak geliyor.