Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:56, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 23 Ocak 2026 - 16:57
Arama
MaviKaranlık Forum
Piyersing
-
Tek Mesaj #3
_AERYU_
Ziyaretçi
20 Ocak 2015
Ziyaretçi
Piercing
MsXLabs.org
Piyersing (Ingilizce to pierce „delmek, deşmek“) cildin ve altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ile takılan halka veya Iğneler ile vücut sanatı ya da kişisel ifade şeklidir.
Olası tehlikeler
Piercing takma işlemi uzman olmayan kimseler tarafından uygulanırsa birçok riskler ile karşı karşıya kalınılabilir. Örneğin Kulak kıkırdağı iltaaplanabilir, kaş ya da kulak gibi bölgelerde sinirler bölünebilir. Bütün piercinglerde, bölgesel şişiklikler oluşabilir. Bu şişiklikler belirli bir zaman sonra tekrar yok olurlar. Özellikle bayanların tercih ettiği Göbekdeliği piercing'in yarattığı şişikliğin tekrar inmesi bazen yarım yıl sürebilir. Anüs bölgesinde yapılan piercing'ler bazen kronik iltaaplanmalar yaratabilir.
Ağıza takılan piercinglerde uzun vadeli hasarlara yol açabilecek bir potansiyel vardır. Örneğin Dil piercing'i belirli surat ifadelerinde damağa, diş etine ve bunun altında bulunan Alveolar-kemiğine bastırılır. Bu kemik basınç oluştukça yıpranıp azaldığı için, bunun sonunda dişler dökülmeye başlıyabilir.
Penisin başına takılan Prenz Albert piercingi, eğer 2mm'den daha ince ise deriyi kesebilir. Bunun gibi diger Piercinglerde zora gelince, deriyi kesebilirler. Iltihaplanması hala geçmemiş olan Intim-piercingler cinsel ilişkide, Hepatitis-B ve AIDS gibi cinsel hastalıkların daha kolay yayılmasına yol açabilirler.
Ayrıca -10 dereceden daha büyük soğuklarda, piercing bölgesel donmalara yol acabilir.
Kaynak:
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 16:57
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız