Arama

Ryu - Street Fighter - Tek Mesaj #8

Kaan254 - avatarı
Kaan254
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2015       Mesaj #8
Kaan254 - avatarı
Kayıtlı Üye
Ryu, küçük yaşlardan itibaren dövüşe aslında savunma sanatlarına çok meraklıdır. Daha on yaşlarındayken babası kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından öldürülür. Bu olayın ardından annesi de üzüntüden hayata gözlerini yumar. Ryu'yu babasının en yakın arkadaşı Master Gouken yanına alır ve ona ileride en iyi arkadaşı olacağı Ken Masters isimli Amerikalı küçük çocukla beraber çalıştırmaya başlar. Ryu artık evinden çok uzaklardadır.

Ustaları bir olduğu için Ryu ve Ken'in hareketleri birbirine çok benzemesine rağmen küçük farklılıklar gösterir.

Ryu, oldukça sorumluluk sahibi bir gençtir. Ciddi ve kararlıdır. Ancak bilmediği bir tehlike vardır. Ustası olduğu Hadou tekniği insanın kalbindeki zayıflık ve kazanma hırsı ile Dark Hadou (Kara Hadou)'ya dönüşmektedir. Kara Hadou (Dark Hadou) kullanıcısını ele geçiren karanlık bir güçtür (Evil Ryu). Bir Kara Hadou kullanıcısı olan Gouki (*Akuma) ortaya çıkar. Bu kişi aynı zamanda Gouken'in (Ryu ve Ken'in ustası) kardeşidir. Akuma'yı hep yenmek ve ortadan kaldırmak ister ama ilerde acı bir gerçek onu bekliyordur: Akuma, Ryu'nun öz babasıdır. (Bu kısım için kesin bir şey söylenemese bile animelerinde bu olasılık kuvvetlenmiştir. Akuma aynı zamanda güçlenmeye karşı olan hırsı yüzünden Ustasının sözünü dinlemeyerek bir Kara Hadou kullanıcısı olmuştur.)

Bu ruhsal yıkımdan sonra Ryu aileden gelen bir özellik olan ve ne yapıcağı belli olmayan bi güç, Karanlık hadou'yu vücudunda keşfeder. Daha sonra Ryu ve Ken Street Fighter'a katılır ve birçok dövüşe girer.

Ryu, son olarak kimsenin şimdiye kadar yenemediği bir dövüşçü olan Sagat'ı (gösündeki yara izini bu dövüşten sonra almıştır.) yenince, Sagat ve onun tarafındakiler çok sinirlenir. Ryu'ya karşı gelirler. İşte tam bu sırada M.Bison Dünya'yı ele geçirme planını herkese açıklar. Dünya karmaşanın eşiğindedir. Sagat ve yandaşları M. Bison'ın tarafına geçerler.

Ryu; Ken, Chun-Li ve Albay Guile gibi birçok yetenekli şahıs M. Bison ve adamlarının peşine düşer.

Ve Bison'ı yenerler fakat bu sırada birçok yeni karakter doğmuştur.

Ryu bazen içindeki karanlığı kontrol edemeyince kendini kaybeden ve gücü,hareket ve tavırlı bambaşka olan Evil Ryu'ya dönüşür.

Sonuçta Ryu, yaşadığı psikolojik travmalardan dolayı artık düşük seviyeli bir şizofreni olmuştur fakat bunu da denetim altında tutmayı öğrenir ve maceralarına devam eder.

Ryu3rdOnline
Son düzenleyen _EKSELANS_; 31 Ocak 2015 18:37
Özgürsem sürekli koştuğumdandır