Arama


iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
6 Şubat 2015       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Shang Tsung
Vikipedi,Özgür Ansiklopedi

latest?cb20110912181331

Shang Tsung,Mortal Kombat serisinde yer alan hem boss karakterlerdendir hem de oynanabilir bir karakterdir. Güçlü bir büyücüdür aynı zamanda şeytani bir şekil değiştirme ustasıdır. Ona karşı kaybedenlerin ruhlarını gençliğini ve gücünü korumak için kullanır. Ayrıca şekil değiştirme yeteneğini diğer karakterlerin yeteneklerini ve hareketlerini ele geçirmekte de kullanır.Shan Tsung genelde Shao Khan'ın sağ kolu olarak gösterilmektedir ve eski baş karakter olan Lui Kang'ın baş düşmanıdır.

Shang Tsung,orjinal Mortal Kombat oyunun ilk kötü karakteridir. Oyunun ilk boss karakteriydi. Oyun yorumcularından genel olarak iyi yorumlar almış başarılı bir karakterdir.

Shang Tsung (Gerçek ismiyle "Shang Lao") ilk Mortal Kombat çizgi romanına göre tanrıları tarafından ruhları çalmak adına lanetlenmiştir. Eğer bu görevi yerine getirmezse kısa sürede yaşlanacak ve erken yaşta ölecekti. Kurbanlarının ruhlarını çalması ona kurbanlarının hafızalarındaki bilgileri ve dövüş yeteneklerini almasını sağladı. Mortal Kombat turnuvasına katıldı ve "Grand Champion" olmayı başardı. Yenilgisinden sonra,turnuva koordinatörü oldu. Adaletsiz ve hain planlar yaptı,bu planların amacı Shao Khan'ın Dünya'yı ele geçirmesini sağlamaktı. Shao Kahn,Shan Tsung ve turnuva şampiyonu Goro onuncu turnuvada Shaolin Monk Lui Kang tarafından yenildiler. Daha sonrasında yaptıkları denemeler de başarısız oldu.

Shang Tsung Snakes,Crane ve Mantis dövüş stillerini kullanmaktadır. "Straight Sword" adında bir kılıcı vardır.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif