Gunde en az 1paket iciyordum sigara.biraktim 1 sene agzima surmedim.yilbasinda bana bi hediye geldi.baktim 1karton marlboro o an canim cok cekti dedim 1 tane iceyim be baslayacak degilimya.icmez olaydim.biraktiysaniz sigqrayi asla agziniza surmeyin aslaaa.cqnim istemeyerekte olsa ictim bitane bu kez bidqha icim dedim baktim paket bitti.okartonu ictim alisti vucudum 1 ay boyunca ictim.sonra dusundum ben ne yapiyorum.tekrar biraktim 2 aydir icmiyorum sukur hic aramiyorum.arkadaslar inanin okadar zor degil birakmak abartmayin gozunuzde.sadece biraz sabir ve inatla birakirsiniz.ben 25 yildir icen biri olarak biraktim.yeniden dogmus gibi oluyosunuz.2merdiven cikinca nefes nefese kalan ben kosarak cikiyorum.basarmak istiyorsaniz mucadele edin ve o parmakliklar ardinda mahkum etmeyin kendinizi.ozgur olun sigara ikram edene ben birqktim diyin asla almayin.bi Zaman sonra icenleri gordukce sanki siz hic icmemis gibi tuhafiniza gidecek ve esir bu insan sigara mahkumu diye uzuleceksiniz ve icmediginiz icin gurur duycaksiniz kendinizle.icmeyin bu illeti sonu yok bunun.hastanede sigara yuzunden nefes borulari ve girtlaklari kesilmis insanlari gidin gorun agzinda oksicen maskesi ve oksijen tupuyle nefes alan insanlar.birtane nefes icin servetini Ayaklarinin altina alan insanlar gordum.bunlari sakin gozardi etmeyin siizinde sonunuz boyle olacak eninde sonunda hastalik gelmeden sagliginizin kiymetini bilin ve sigarayi birakin yoksa o sizi birakacak oldurecek hemde surundurerek oldurecek.cok basit inanin sadece icmicem diyin ve qkliniza getirmeyin gelirse biseylerle dikkatinizi dagitin