Arama

Gülben Ergen - Tek Mesaj #264

kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP VIP Üye
19 Şubat 2015       Mesaj #264
kutsal54 - avatarı
VIP VIP Üye
GÜLBEN ERGEN'DEN 40 ANAOKUL DAHA GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve ‘Çocuklar Gülsün Diye’ Derneği Başkanı Gülben Ergen 25 anaokuluna ek yeni 40 anaokulu daha yapılacak. Bakan Avcı, 'Çocuklar Gülsün Diye' projesi kapsamında okul öncesi eğitimle ilgili işbirliğinin devamı için Gülben Ergen'i makamında ağırladı. Ziyaret kapsamında, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla Çocuklar Gülsün Diye Derneği’yle Milli Eğitim Bakanlığı arasında yeni bir protokol imzalandı. İmzalanan yeni protokolle 40 anaokulu daha açılacak.

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ
Çocuklar Gülsün Diye Derneği; 2010 yılında Sanatçı Gülben Ergen öncülüğünde başlatılan Çocuklar Gülsün Diye kampanyasının devamı olarak kuruldu. Sanatçı Gülben Ergen’in başkanlığını, Araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

NELER YAPTILAR
Şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale Eceabat, Kars, Trabzon Of ,Tekirdağ, Çanakkale Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Antalya, Manisa Soma, Gaziantep ve Erzincan'da olmak üzere toplam 25 anaokulu inşaatımızı tamamlayıp, içlerini çağdaş bir eğitim için gereken tüm materyallerle donatarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettik. Çocuklarımızın evlerinden okullarına giden yollarını kısaltabilmek ve bu yolculuğu onlar için kolaylaştırabilmek amacıyla açtığımız anaokullarına servis araçları da aldık.
Kahramanlarımızın desteğiyle, toplam 122.692 adet oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemesini, 84 farklı anaokulu/ana sınıfına kayıtlı toplam 2.575 ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaştırdık.

NELER DEVAM EDECEK
22 Ekim 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız iş birliği protokolü çerçevesinde, ihtiyacı olan bölgelerde anaokulları yaparak okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.
Ayrıca, kahramanlarımızın bize gönderdiği yeni oyuncak ve kırtasiye malzemelerini, ihtiyacı olan çocuklarımızla paylaşmayı sürdüreceğiz.