Arama


daracablack - avatarı
daracablack
Ziyaretçi
2 Mart 2015       Mesaj #4
daracablack - avatarı
Ziyaretçi
Yeşil Çayın Faydaları
Ülkemizde son zamanların en popüler diyet çayı olan yeşil çayın hikayesi milattan önce 3.000 yılına kadar dayanmaktadır. Rüzgarlı bir havada dalından kopan bir yeşil çay yaprağının çinli bir imparatorun önünde kaynayan suyun içine düşmesi ile yeşil çayın hikayesi başlar ve kısa zamanda ülkenin en değerli çayı haline gelir.
Yeşil çayının bulunmasından neredeyse 5.000 yıl sonra bile günümüzde hala popülerliğini yitirmeden kullanılmasının bir çok sebebi vardır. Hergün yeniden kanıtlanarak ortaya çıkan yeşil çayın faydaları birçok hastalığa şifa olmaktadır. Özellikle kilo problemi olup zayıflamak isteyen hastalarda metabolizmayı hızlandırma amaçlı tavsiye edilen yeşil çay dünyada en hızlı yağ yakan çay olarak bilinmektedir.
Yağ yakıcı bitkilerin başında gelen yeşil çay sadece zayıflatmakla kalmıyor bunun dışında kanser hastalığına ve kanser olmuş hücrelerin yayılmasını yavaşlatması ilede bilinmektedir. Ayrıca bunamayı geciktirdiği , tansiyon düşürdüğü ve şeker hastalığından da korunduğu yeşil çayın faydaları olarak bilinmektedir.

Yeşil Çay Nasıl Demlenir ?
Yeşil çay nasıl hazırlanır sorusunun cevabı aslında pekte zor olmamakla beraber diğer bitki çaylarının hazırlanışı ile arasında fark bulundurmamaktadır. 1 fincan bardak dolusu kaynayan su için ortalama 5 gram yeşil çay koymanız yeterli olacaktır. Suyun kaynama ve dinlenme süresi yeşil çayın tadını doğrudan etkiler. Çay için yeteri kadar hazırladığınız suyu ocakta kaynatın ve kaynadıktan sonra 2 dakika altını kısarak dinlendirin. Daha sonra yeteri kadar yeşil çayı ilave edip 1 dakika daha dinlendirin bu esnada bardağın üzerine 1 tabak veya benzeri birşeyle üzerini kapatarak dinlenme esnasındada çayın demlenmesine yardımcı olarak daha lezzetli bir çay elde edebilirsiniz.
Yeşil Çay Zayıflatırmı ?
Birçok diyetisyenin sık sık zayıflama adaylarına tavsiye ettiği yeşil çay vücutta metabolizma hızını arttırarak daha fazla kalori yakılmasına ve zayıflama yardımcı olmaktadır. Ayrıca yeşil çay ile zayıflama haricinde güçlü antioksidan içeriği ile yağ moleküllerini parçalayarak vücudu daha fit bir görünüme hazırlar. Tabi yeşil çay zayıflamak için tek başına yeterli olmayacaktır. Egzersiz ve diyet yemekleri ile desteklenmesi tavsiye edilir.

Kaynak : YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI – YEŞİL ÇAY NASIL DEMLENİR – YEŞİL ÇAY ZAYIFLATIR M