Arama

Black Flash - Tek Mesaj #1

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015       Mesaj #1
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Black Flash

Siyah Flash, Ters Flash, Barry Allen, Yıldırım, God Flash gibi pek çok takma ismi bulunan Black Flash, DC Comics’in hayali karakterlerinden biri olup Morrison Grant, Mark Millar ve Ron Wagner tarafından yaratılmıştır. Tanrı – Ölümsüz gibi kategorilerde yer alan Black Flash Çeviklik, Ölüm Dokunuşu, İlahi Güçler, Ölümsüzlük, Süper Hız ve Zamanı Manipüle edebilme gibi yeteneklere sahiptir.

Black Flash Kimdir?


Yukarıda verdiğim bilgiler dışında köken hikayesine baktığımda Black Flash’in ölümün bir temsilcisi olduğu, Speedforce ile doğrudan bağlantılı olduğunu ve aynı zamanda bu bariyerle bağlantılı olanları yakalamak üzere oluşturulduğu tartışma konusu olan bir karakter olduğunu görüyorum. Karanlık bir yönü bulunan ve Barry Allen’ın ölümü sırasında açığa çıkan Black Flash, sık, sık içeriği nedeniyle eleştirilere maruz kalmış.

İlk olarak Barry Allen’ın ölümü ya da ortadan kaybolması sırasında ortaya çıkan ve aslında Barry Allen’ı yakalayan – hapseden bir varlık olarak nitelendirilen Black Flash, Wally West döneminde tekrar ortaya çıkmış ve bir başarısızlığa uğramıştır. Wally’in kız arkadaşı olan Linda’yı kaçırma girişimini tekrar deneyen ve bu kez zamanın azizliğine uğrayan Black Flash, bir anlamda ölümü yenmenin imkansızlığı nedeniyle özgür bir kimlik kazanmıştır.

Wally West döneminden sonra bir süre ortalarda görünmeyen ve Bart Allen zamanında tekrar ortaya çıkan Siyah Flash, Rogue merkezi tarafından öldürülmüştür. (ölü nasıl ölüyorsa) Ancak kaba tabirle yalama haline gelmiş bir vida gibi kriz anında tekrar ortaya çıkmış ve hakkında Profesor Zoom gibi iddialar ortaya atılmıştır.

Black Flash Yetenekleri Nelerdir?


DC Evreni içerisinde en gizemli karakterlerden birisi olan Siyah Flash, aynı zamanda Flash karakterleri içerisinde en hızlısı olarak kabul edilmektedir. Hız üzerine var olan yetenekleri dışında zamanı manipüle edebilen yani dondurabilen Black Flash, var olan suretlere de sahip olabilmektedir. Siyah Yarışçı olarak nitelendirilmesi ise Barry Allen ile olan mücadelesine bağlıdır.

Son düzenleyen Safi; 10 Ağustos 2020 14:39