Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
9 Mart 2015       Mesaj #5
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Azim Kompozisyonu

Bugün değişicek olan tek şey bir önceki günden daha fazla çalışıcak olmamızdı . Halbuki küçükken okula gitmemek için ne haylazlıklar yapmıştık hatırlamazmısınız ? Ateşim var diyip dereceyi sıcak çaya koymaK Ardı arkası kesilmeyen hasta taklitleri tebeşir tozu bile içmemişmiydik hatta ? Ama büyüyünce anladık hayat hep önümüze zoru getiriyor Zoru başarmak için çalışmak çalışmak için okumak okumak için azimimizin olması lazımdır.

Aslında hepsi birbiriyle bağlantılı şeylerdir birini yaptımı gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ama biri olmadanda başarının yollarından yürüyemeyiz. Aslında bunların en başı azimdir. Siz hiç azmi olmadan başarıya ulaşmış bi insan gördünüz mü Nasıl bu kadar kesin konuşuyorsun diyenler olabilir size kendimi gösterebilirim örnek olarak Sınavlara çalışmaya bile tenezzül etmeyen Hayatta plan yapmayan birisiydim .Sınavlardaki hit notum 70 di Oda belki zorla kaç sınavımdan bi sınavımdır okulun ortalarından birden bire kendime başarı hakkında düşünürken neden olmasın dedim kendi kendime yavaş yavaş çalışma hırsına bürünmüştüm bile matematiğim 35 ken 92 fennim 60 ken 90 oldu hatta sorularla bile arası olmayan ben test kitabı bile aldım diyebilirim.Tabi bunların hepsi bir anda olmadı hiçbişeyin bir anda olmadığı gibi Baya bir zaman alıp zaman ve sabır gerekrisede sonucu görmeye değdi açıkcası . Başarıya giden yolda düşmeden yürüyebilmek için sonucu düşünmeniz yetecektirzaten iyi bi sonucu gören bi insan nasıl çalışma isteğinden vazgeçebilir ki ?

Sonucu düşünerek gece ikilere kadar kalıp gözlerinizi ağrıtmanın elleriniz koparcasına yazı yazmanın sizden başka kimsenin yararına olmayacaktır . Hatta böyle desekte arkanızdan kuyunuzu kazanlar bile olacaktır diyebilirim bu yüzden görünmez bir zırh edinmeniz iyi olacaktır. Başarıyı elde ettiğinizde her ne kadar engel çıksada siz yinede güne bugunkü uyandığınız gibi azimle hırsla umutla uyanın ...

Azim insanın gücüdür. Azimli olan her zorluğu yener. Güçlü olan, yenilmeyen yalnız azimdir.

( Yahya Kemal Beyatlı)

Kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.