Arama


adanzye - avatarı
adanzye
Ziyaretçi
18 Mart 2015       Mesaj #21
adanzye - avatarı
Ziyaretçi
toplum normlarında "başarı" dedikleri insan skilleri üzerine kurulu bir teması vardır çalışmanın görünüşü ne kadar insan emektarlığı olarak gözüktürülüp insanları çalışmaya doğru yönlendirmek istiyorlar, çünkü boş gezen tehlikelidir, ne yapacağını bilemezsiniz, bilemediğiniz şeyi yönetemezsiniz, yönetemediklerinizden hesap soramazsınız..

insan doğasının toplum kuralı diye birşey yoktur ve kendilerine sözüm ona "yetkili" niteliğini uygun gören aynı zamanda spekülatif siyaseti arkasına alarak yobaz insanları koyuncasına yöneterek bu kişilerin sırtından para kazanmasına sebebiyet verir.

bir mesleği zorunlu olarak yaparsa insanlar, şartların ne kadar insan üstünde travmatik durumlara yol açtığını asla inkar edemez. işini severek yapanlara ise amenna, sözün sonu,

çalışmak sana sadece para kazandırır, eğer gerçekten çalışmak istiyorsan bu dünya için birşeyler yap he dünya için yapmıyorsan kendin için birşey yap ve çalışarak başarı kazan, öldüğünde kazandığın başarılarını konuşacaklarını düşünerek koca bir ömür geçiren sözüm ona işçi emektar kişiler, size üzüldüğüm için yazmadım, saygım sonsuz size de,

bir yazar şöyle demiş, toprak insana değil insan toprağa aittir. sorgulanması gereken şey milletin ve senin ne kazanman gerektiği değil, bu dünya'da arkanda ne türlü güzellikler bırakabildiğin ile alakalıdır bence.