Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2015       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar ben 13 yaşında bir kızım. Baba tarafım biraz dindar dedemde hafızmış (babam doğmadan önce ölmüş) baba tarafımın hepsi kapalı ve tüm gençleri kuran kurslarında kalıyor (abim hariç) abim kurslardan nefret ediyor onuda gitmesi için zorlamışlardı. Babannem bize her geldiğinde 'kapancaksın demi bak bütün abilerin ablaların kapandı kurslarımızda kalıyor' diyo ve bu beni sinir ediyo. (Baba tarıfımı sevmem zaten) ben biraz özgürlüğüme düşkünüm de. Beni sürekli kısıtlıyolar işte babam bugün geldi dediki 'seni seneye kursa vericem' dedi yani 8. Sınıfta kursa gidicekmişim babama göre. 'Bak deden hafızdı ona layık olman lazım' gibi şeyler söyledi. (Benim pek babama sesim çıkmaz) onuda belirtiyim. İşte halamlar her geldiklerinde diyo 'seneye kapancaksın demi, bak hanife ablanı örnek al oda kapandı' falan gibi şeyler söylüyolar. (Hanife abla halamın kızı 24 yaşında kurs yüzünden onu okutmadılar) ve ben şimdi karşı çıkarsam okuldan alırlar beni diye korkuyorum. Babamla konuşmaya çalışsam (biraz geri kafalı) beni dinlemez çocuğum diye. Zaten problemli bi aileyiz. (Doğru düzgün Aile bile diyiliz) bu şekilde arkadaşlar çok korkuyorum (kapanmaktan veya kurstan değil) ama beni çok zorluyolar. Sonuçta zorla güzellik olmaz deyilmi. Hem bi ayette yazıyodu 'dinde zorlama yoktur' diye. Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım dediğim gibi beni okuldan alırlar diye korkuyorum. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Herkese teşekkürler.