Merhaba benim Siemens Ksu39u20n model 1999 yilinda alınmış buzdolabım var. Dolap önce arada bir teklemeye başladı. Isi yükseliyor sonra kendiliğinden çalışıyordu. Bu şekilde 1 gün çalışıyor sonra yine aynı durum tekrar ediyordu. Servisi çağırdım. Baktılar fan arızalı dediler. Dondurucudaki malzemeler bozulmasin diye zamansizliktan kabul ettim. 20 Tl lik fana 165 Tl ödedim. 1 gün sonra dolap yine ayni problemi yapmaya başladı. Arızayı tam olarak anlatamam diye 1 kaç gün bekledim. Sonra servise haber verdim. Geldiklerinde dolap çalışıyordu. Problem aynen devam ediyor dedim. O zaman buzdolabına bir cihaz koyacagiz dediler. Bir kaç gün sonra cihazı getirdiler. Bu cihaz 3 4 gün dolabin içinde kaldı. Cihazi aldılar. Bir kac gün sonra arayıp kompresör arızalı değişmesi gerekiyor dediler ve kompresore 750 Tl para istediler. 15 yıllık dolap icin bu parayı vermeyecegimi söyledim ve fan bedelinin de iadesini istedim. Bunu 1 ay kullamissiniz geri alamayiz dediler. Bunun üzerine internette araştırma yaptım Ve bu siteyi buldum. Daha once hiçbir deneyimim yok bu arada. Epey uğraştıktan sonra hem kompresorun yanında bul7nan kartı hemde gostergenin altındaki kartı soktum.Ilk önce kartlardaki kondansatorleri bir televizyoncuya degisttirdim. Ancak çözüm olmadi.Bu defa kartları alıp Izmir kerimhanda bulunan beyinci Murat ustaya götürdüm. Alttaki kartın kompresör devresi gitmiş 50 tl karşılığında garantili yaparim Yada 80 tl ye yeni kart buluruz dedi. Ben tamiri kabul ettim. Kartları taktım 1 gun çalıştı yine durdu. Dondurucudaki fan bolumunu soktum. Fan bazen zorlanarak çalışıyor, duruyor, vinliyordu. Fan uçlarından avometre ile olctum. Voltaj çok dalgali idi. Karti alarak Murat ustaya gidip durumu anlattim. Murat usta 1 gun sonra bana başka bir kart verdi. Onun problemini halledemedik, baska kart ayarladik dedi. Karti taktım ve dolap çalıştı. Hiçbir problem kalmadı. Bu noktada saglam kompresörü arzali diyerek 750 Tl isteyen Siemens yetkili servisini protesto ediyorum. Hatta kanımca fan bile arizali degildi. Çünkü anakartta besleme problemi vardı. Bunun içinde 165 tl alan Siemens servisine ban diyorum. Sonucta bu sitede deneyim paylaşımı sebebiyle 750, 480, 160 tl istenen arızayı 50 tl ye halletmiş oldum. Bu sebeple bende deneyimimi paylasmak istedim. Herkese cok tesekkurler.