Arama

Gülben Ergen - Tek Mesaj #268

kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP VIP Üye
24 Nisan 2015       Mesaj #268
kutsal54 - avatarı
VIP VIP Üye
Çocuklar gülsün diye 26'ncı anaokulu...

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 26. Anaokulu, Özgecan Aslan adına Mersin Akdeniz İlçesi Yakaköy Mahallesi'nde açıldı.

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği ihtiyacı olan illere anaokulu kazandırmaya devam ediyor. Daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Antalya, Soma, Gaziantep ve Erzincan’da anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği yeni okulunun açılışını 22 Nisan Çarşamba günü Mersin Akdeniz İlçesi, Yakaköy Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Okul yapımını Çocuklar Gülsün Diye kahramanlarının üstlendiği, “Çocuklar Gülsün Diye Özgecan Aslan Anaokulu" yapılan açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.
Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan’ın anısına ve Mersin halkının acısını bir nebze olsun azaltmak için yaptırılan “Çocuklar Gülsün Diye Özgecan Aslan Anaokulu”nun açılış törenine Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve devlet protokolü katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen; Türkiye’yi yasa boğan bu olay karşısında oldukça üzgün olduğunu belirtti. Ergen; “Haince öldürülen genç kızımızın acısı boğazımda. Okulumuzun adını, yerini, mahallesini tüm onayları ciğeri yanan anneden aldık. Kızımızın adı sevinçle anılsın diyen bu sabrın kendisi, anne babanın acısını dindirmiyor” dedi. Açılan 26. Anaokulu ile Özgecan Aslan’ın adını yaşatmak istediklerini belirten Ergen, Özgecan’ın hayali olan rehabilitasyon merkezinin yapımı için de var gücüyle çalışacağını söyledi. Ergen konuşmasını; “Okulumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda buradaki tüm çocuklarımıza armağan olsun” sözleriyle sonlandırdı.
Açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan okul, 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip. Okulun tüm iç donanım malzemeleri Hepsiburada.com tarafından karşılandı. Malzemelerin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.
Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorların ve bağışçılarının desteğiyle gelecek eğitim-öğretim döneminde hizmete girmek üzere yeni okullar açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Hakkında
Çocuklar Gülsün Diye Derneği, en büyük hedefi daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur. Gülben Ergen’in başkanlığını, araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, bağışlar ve sponsorluk çalışmaları sayesinde yaptırdığı anaokullarını, 22 Ekim 2011 tarihinde imzalanan ve Şubat 2015'te yenilenen işbirliği protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamaktadır.




11116714 875350515844598 995701391 n
...