Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
16 Mayıs 2015       Mesaj #2
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Yetişkin Bir Ağaç Bir Saatte 2.3 Kg Karbondioksiti Bünyesine Alır
Yetişkin normal bir ağaç bir saatte ortalama 2.3 kg karbondioksiti bünyesine alır, fotosentezle 1.7 kg oksijen üretir. Bu da ağaçlandırmanın küresel ısınmayla mücadelede en etkin yöntemlerden biri olduğunu ispatlamaktadır. TEMA Vakfı, yaptığı ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde 15 yılda 4 milyonu aşkın fidanın ve 600 milyonu üzerinde meşe tohumunun toprakla buluşmasını sağlamıştır. Ağaçlandırma çalışmalarımız sonucunda yaklaşık 100 yıl sonra toplamda 8.673.720 ton CO2 emilimi yapılmış olacaktır.

TEMA Vakfı'nın ağaçlandırma faaliyetleri, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ülke genelinde yürüttüğü başarılı ağaçlandırma çalışmalarına verilen TEMA katkısıdır. 1 hektar (iki futbol sahası büyüklüğünde) Ağaçlandırma alanında 100 yıl sonra iğne yapraklılarda 263.000 kg, kışın yaprağını döken ormanlarda 541.400 kg. CO2 tutulmaktadır. Ayrıca bu değer içerisinde ormanlardaki çalı, ot yosun vb. canlıların yokettiği CO2 yer almamaktadır.

Ağaçlandırma Küresel Isınma İle Mücadele de En Kolay Uygulanacak Yöntemdir
Ağaçlar, atmosferdeki sera gazlarını emdikleri için, küresel ısınmanın tehditlerini azaltma konusunda, en kolay uygulanacak yöntemlerden biridir. İster kazmanızı küreğinizi alın ağaçlarınızı kendi ellerinizle dikin, ister TEMA Vakfı gibi başarılı ağaçlandırma çalışmaları yapan sivil toplum kuruluşlarının ağaçlandırma çalışmalarına destek verin.

TEMA