Arama

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Mayıs 2015       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba 9 yaşında kızım var her iki omuz kısmında bazen bir an icin alerji gibi kaşıntı geliyor ve kaşıdığı tırnak bölgesi kırmızı renkte parmak kalınlığında şişiyor genellikle akşam oluyor nedeni ne olabilir alerjik bi durummudur yoksa ciddi bir hastalık belirtisi olabilirmi çok korkuyorum bana yardım edermisiniz lütfen hangi hekime başvurmalıyım ve ne yapmalıyım.

Kaşıntı psikolojik olabileceği gibi bazı hastalıklara da eşlik edebilir. Kullanılan ilaçlar varsa bunlar da kaşıntıya yol açabilir. Bunu önce bir dermatoloji uzmanına danışmanız, nörolojik ve iç hastalıkları yönünden muayeneniz de uygun olur. Bazı kan hastalıkları, lenfoma gibi hastalıklar, karaciğer hastalıkları kaşıntı yapabilir. Bunların incelenmesi gerekir. Birşey bulunamazsa psikiyatrik yönden de tedavi yapılması uygun olur.
Prof. Dr. Safiye BİLGİN
Allerji ya da benzeri durumlara bağlı olmayan kaşıntı ve sırtta elektrik çarması hissi akla öncelikle MS getiriyor. Omuriliği ve dogrudan sinirleri etkileyen başka hastalıklar da söz konusu olabilir. Bence muayene ve bazı araştırmaların yapılması uygun olur. Bir nörologa gözükün.
Doc. Dr. Arif ÇELEBİ

Kaynak
🌘 🚀