Arama

Yarı Nedir? - Tek Mesaj #4

Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
20 Haziran 2015       Mesaj #4
Safi - avatarı
SMD MiSiM

YARI DALGA
a. Dalga ve titr. ALTER- NANS'tn eşanlamlısı.

—Opt. Yarıdalga lamı, çiftkırıcı bir madde içinde optik eksene koşut olarak yontülmüş koşutyüzlü ince lam. (Bu lamın en büyük özelliği aynı gelen ışından oluşan iki kırılmış ışın arasında bir yarıdalga boyu kadar bir fark oluşturmasıdır.)

—Radyotekn. Yarıdalga anteni, yarıdalga dlpolü, uzunluğu yaklaşık olarak bir yarı- dalga boyuna eşit olan düz anten ya da anten öğesi. || Yarıdalga hattı, uzunluğu bir yarıdalga boyuna eşit radyoelektriksel hat
— sıf. Petr san. Yarıdalgıç platform, soluğan üzerindeki hareketleri en aza indirmek için düzenlenmiş, denizde kuyu açma çalışmalarında kullanılan yüzer platform.

—ANSİKL Yarıdalgıç bir platform, yirmi metre kadar derine daldırılmış şamandıralara (kesonlar) bağlı düşey sütunlar (ya da kazıklar) tarafından taşınan, üzerine sondaj donanımlarının yerleştirildiği bir tahliyeden oluşur. Çekme işlemi sırasında, platformun balast tankları boşaltılabilir Sondaj yerlerinde balast tanklarının doldurulmasından sonra, platform, bir demirleme sistemiyle ya da kimi kez bir dinamik konumlandırma donanımıyla sabitleştirilir.

Kaynak: Büyük Larousse