Arama


Kaan254 - avatarı
Kaan254
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015       Mesaj #2
Kaan254 - avatarı
Kayıtlı Üye
Gemi yönetim Dalı..
Geminin seyir emniyetinin sağlanabilmesi amacıyla, Vardiya Zabitinin ana görevleri Köprüüstünde vardiya nöbeti tutmak, seyir işlemlerini yürütmek ve GMDSS radyo nöbetini tutmaktır. Ana görevleri destekleyen diğer görevleri gemi rota ve hızının kontrolü, deniz kirliliğini rapor etme ve diğer acil durumlardır. Vardiya Zabitinin vardiyası süresince bazı ilave görevleri daha mevcuttur. Genel muhabere, seyir cihazlarının, yük monitörlerinin, makine monitörlerinin ve gemi emniyet sistemlerinin periyodik kontrol edilmesi bu ilave görevlerine tipik birer örnek teşkil eder .
9. sınıftayken.. diğer düz lise anadolu lisesi farketmez aynı dersleri görüyorsunuz.. (ingilizce 12 saat)
10.sınıfa geldiğinizde meslek dersleri başlıyor eğer Denizcilik Alanında iseniz 10.sınıfta haftada 4 saat yüzme dersleri oluyor. Yüzme dersleri hariç Meslek dersleri toplam 15 saat arkadaşlar.. Ayrıca yangınla mücadele etme, İlk yardım Denizde Can kurtarma gibi eğitinler alıyorsunuz.
11.Sınıfta ise tamamen meslek dersleri üzerine kurgulu bir ders programı oluyor.. Denizcilik Alanının Makina zabitliği bölümünde iseniz Dersler biraz daha hafifliyor çünkü çoğunlukla atölyede makinalarlasınız.. ama gemi yönetim dalında iseniz dersler biraz daha zorlaşıyor.. özellikle ingilizce..

12. Sınıfta ise 2 gün okula gidiyorsunuz 3 gün staja..
Eğer gemi yönetim dalında iseniz idoda Staj yapıyorsunuz..
Yok Makina zabitliğinde iseniz Tuzla Tersanesinde yapıyorsunuz
Özgürsem sürekli koştuğumdandır