Arama


Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
10 Temmuz 2015       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Yakut kırmızı rengi ile reçelini yemeğe alıştığımız vişne, içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde, birçok hastalığa karşıkoruma kalkanı yerine geçiyor. Vişneye kırmızı rengini veren “antosiyanin” ise vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor. Kalp ve damar hastalıklarından kansere hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan vişne, kas ağrılarının hafiflemesi, hafıza gelişimi ve kilo dengeleme gibi konularda da etkin rol oynuyor. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri, özellikle ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah.
Ferahlatıcı etkisi yüksek bir meyve olan vişnenin şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Diareyi kesmesi ve idrar söktürücü özellikeri, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılma işleminde önemli rol oynuyor. Sindirim sisteminin dengeli ve düzenli fonksiyonu için önemli bir meyve olan vişne ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki; vişnedeki “antosiyanin”ler, kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azaltıyor. sifalibitkileriniz
Yaklaşık olarak 100 – 120 vişnenin antosiyanin içeriğine sahip olan bir şişe vişne suyu, ağrı kesici yerine doğal ve keyifli bir alternatif sunuyor.
Vişne Suyu Yapılışı
1 kg vişne, yaklaşık 1,5 litre su, 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz), yarım limonun suyu. 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. Vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (Tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı.) Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. Soğutup servis yapın.
SİFALİBİTKİLERİNİZ.COM
🌘 🚀