Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:40, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 09 Haziran 2025 - 14:40
Arama
MaviKaranlık Forum
Cosplay Sanatı (Kostüm Sanatı)
-
Tek Mesaj #1
Jumong
VIP
VIP Üye
13 Temmuz 2015
VIP
VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cosplay (Japonca: コスプレ kosupure), "costume" ve "play" kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş, "Kostümlü Oyun" olarak kabaca çevrilebilecek bir kelimedir. Çeşitli aksesuarlar ve kostümler kullanılarak Anime ve Manga, Film, Oyun, Kitap ve Cosplay sanatçısının kendi yarattığı karakterlerin taklit edildiği kostüm ve performans sanatıdır. Genellikle Japonya ve Doğu Asya yapımlarından etkilenilir. Fantazi, drama, büyü, aşk vb tüm yapımlar cosplay konusu olabilir. Cosplay kostümlerini diğer kostümlerden ayıran fark çizgilerden kurgulanarak hayata geçirilmesi olmuştur. Dolayısıyla kalıpları farklı, malzemeleri apayrıdır. Cosplay dünyanın her yerinde birçok seveni olan eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da masraflı bir hobidir. Hem kültürel bir birikim hem el becerisi hem de tiyatral yeteneklere sahip olmak başarılı bir cosplay sanatçısı olmak için önemlidir.
Cosplayerlar
Cosplayer, cosplay yapan kişilere verilen isimdir. Cosplayerliği meslek olarak yapanlar olmasına karşın hobi olarak yapan insanlarda vardır. Cosplayer bütün bu insanlara genel olarak takılan isimdir.
Cosplay Faaliyetleri
Cosplay çalışmaları kimi zaman sokaklarda kimi zaman alışveriş merkezlerinde kimi zaman da özel stüdyolarda sergilenir. 1998 yılından bu yana başta Japonya olmak üzere pek çok ülkede cosplay kafe adı verilen cosplay sergi noktaları kurulmuştur. Büyük Convention'lar, yani içinde cosplay fotoğraf çekimleri video çekimleri, dans gösterileri, yarışmalar, kareoke, oyunlar, film gösterimleri ve konferans-panel tarzı hizmetler bulunan büyük cosplay festivalleri dünyanın her yerinde yaygınlaşmaktadır. Özellikle Comiket dergi fuarı Japonya'nın en büyük cosplay sergi alanıdır.
Kat - DmC cosplay by LuckyStrike-cosplay on deviantART
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
🌘 🚀
Kapat
Saat: 14:40
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen