Arama

DEEP WEB Nedir? - Tek Mesaj #1

serhat_11 - avatarı
serhat_11
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015       Mesaj #1
serhat_11 - avatarı
Kayıtlı Üye
DeepWeb, Türkçe anlamı ile Derin ağ veya derin internet, internetin çıktığı ilk tarihlerden itibaren arama motorlarının indeksleyemediği verilerin bulunduğu bilgileri içeren binlerce linkten oluşan bir sistemdir. Arama linki verilmeyen veya arama motorları tarafından bulunamayan bütün siteler deep webe dahildir.
Ad:  deepweb.JPG
Gösterim: 545
Boyut:  24.2 KB

İnternet siteleri çeşitli nedenlerden görüntülenmemek isteyebilir. Örneğin; kütüphane arşivleri, kamu ve özel şirket bilgileri gibi genellikle herkes tarafından görülmesi istenmeyen veya indekslenmeleri zor olan içerik taşıdıkları için arama motorlarında görüntülenmek istemezler. Bunların dışında flash siteler, ajaxlı siteler(jQuery ile çalışan), şifre ile girilen siteler, ftp siteler de arama motorları tarafından okunmaları zor olduğu için deep webe dahildir. Güvenlik açıkları oluşmaması için forumlardaki ve sitelerdeki, sistem ve admin klasörleri de otomatik olarak arama sonuçlarında gösterilmez.

California Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre 2001 yılında 7,5 petabayt büyüklüğünde bir verinin deepwebte olduğu tahmin ediliyordu. Başka bir araştırmaya göre ise 2004 yılında deep web'te 300,000 web sitesi faaliyet gösteriyordu ve Shestakov'e göre, 2006 yılında bunun 14,000'i sadece deep webin Rusça olan kısmındaydı.
Son düzenleyen Safi; 16 Aralık 2018 15:02
Olması Gereken Şeylerin Adını İyilik Yapmak KoymuşIar.