Arama

Mismisafir - avatarı
Mismisafir
Ziyaretçi
1 Eylül 2015       Mesaj #40
Mismisafir - avatarı
Ziyaretçi
Evet perşembe günü öğleden sonra 6 saatlik açlıkla hastaneye girişimi yapıp odama çıktım o sırada hemşire de hemen tek tüp kan aldı ve sigara alkol kullanımı ilaç alerjileri hastalıklar önceden geçirilen ameliyatlarla ilgili bir form doldurup imzalattı(anestezist için olmazsa olmazlardan) kan testi sonucu çıkar çıkmaz sedyeyle ameliyathaneye götürüldüm burada damar yolu açılarak bir serum takıldı bu sırada arkadaşlarla muhabbet ediyoruz ameliyatı yapan da güvendiğim bir kbbci(aynı hastanede psikoloğum) neyse serup biter bitmez anestezist arkadaşa hadi gönder aleme dememle damar yolundan ilaç verildi birkaç saniye sonra gözlerim ağırlaştı sonrasında da uyandım zaten sigaram olmadığından o da kolay oldu burundan bir kez nefesim konrol edildi sonrasında ağızdan almaya başladım hasta bakıcı odama götürdü daha sonra yatağıma indirildim kbbci arkadaşın ameliyathaneden çıkmadan verdiği tavsiye üzerine yatak başını biraz kaldırdım hasta bakıcı da sağolsun buz toplarıyla dolu eldivenleri her saat değiştirdi ben hastanede tampon çıkana kadar kaldım yani tam bir hafta evde tekim zaten oda da rahat tv var her şey var neden gideyim ki neyse ilk 48 saat buz kompresi ben tabi buzu 40 dk tutup sıkılıp 20 dk da koridorda geziyordum hem ayağa kalkmak ödeme de iyi geldi 2 günün sonunda gözlerin üzerinde iki kaşın ortası dışında yüzümde en ufak bir şişme veya morarma olmadı 3 günde bu gözlerdeki şişkinlik gerileyip 4. Gün yok oldu ben tabi bu sırada bol bol film izliyorum aslında hapşırmayı engellemek adına verilen antihistaminiğin uyku hali yapmasını umuyordum fakat pek de beklediğim gibi olmadı bu arada 5. Günün sabahına doğru silikon tamponlar hafiften açıldı burundan gelen kırmızımsı pıhtının da rengi açılmaya başladı et de alındığı için kanama daha fazla olmuştu tabi normalde bu sıvı zaten koyu olmuyor her geçen zaman iyileşme sürerken geldik tamponun alınacağı güne kafaya lamba takıldı sonra başladı tamponu çekmeye böyle sonda çıkarılması gibi bir his ikisi de çıkınca bir nefes aldım off o ne güzellik öyle ferah ferah adeta ağızda nane şekeri varmışçasına sürekli böyle kalmasını umud ediyorum neyse ardından burun içi temizlendi ve flaster yapıştırıldı ardından eve gittim hemen banyoya koştum elime el aynasını alıp her yerden burnuma bakmaya başladım şekil bozukluğu oldu mu çökme vs. olsa üzülürdüm güzel de burnum var.
Sonrasında burun her tıkandığında okyanus suyu sıkarak temizlemeyi umdum ama tabi o kadar da kolay değildi hala evdeyim tabi mis gibi raporum birikmiş param da var öylece ev konforunu sürüyorum diziler izliyorum kendime iyi bakıyorum şu an 2 hafta oldu gayet toparlandım bi bu kadar daha evdeyim sonrasında mesai bizi bekler bakalım komplikasyon falan gelişmezse şu 2 haftalık halin bile oksijen girişi muazzam kan ramamen temizlendiğinde ve içvteki ödemler indiğinde çok daha iyi olacağını düşünüyorum nefes darlığım sonunda çözüldü şiddetle öneririm