Kurt adamların gerçek olması çoğu insana göre çok saçma ki bende inanmıyorum ama neden kurt? Aslan kadar lider ruhlu değil, asil ama çoğu insana göre kaplan daha asil , kurt adamlar insandan nefret eder ama (insan eti sevmesi ve bir inanca göre insanlardan hoşlanmamasına dayanarak söylüyorum) kurtlar insanlara karşı saygılıdır ve zorunlu olmadıkça insanlara sataşmaz, hadi diyelim kıllı olmasından kıllı bir köpek türü veya ayı olabilirdi kısacası kurdu öne atan hiçbir özelliği yok!
Mesela vampir mantıklı yarasa gece hayvanı, hızlı, insanların duyamayacağı sesler çıkartıyor, kan ile beslenen çok az hayvandan biri(çok az türü kanla beslensede insanların aklına böyle kazınmış bir durumda), en iyi duyan hayvanlardan, mağara hayvanı, uçabilen tek memeli...
Diyelim ki vampirle alakalı olmasını istedikleri için bu efsaneler cıktı ama benim bildiğim kadarıyla kurt ve yarasaların Osmanlı tarafından sevilmesi dışında başka bir özelliği yok kurt mantığını hâlâ çözebilmiş değilim😭 kurt adama inanasım bile geliyor kurt gibi bir hayvandan esinlenmeleri çok saçma