Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Ekim 2015       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
Fiziksel Yasanın Tanımı ve Fiziksel Yasa Örnekleri
  • Fiziksel yasalar, deney, gözlem ve araştırmalar sonucunda ortaya konulan değişmez nitelikli, zorunlu, evrensel yasalar olarak tanımlanır. Hava basıncı, suyun kaldırma kuvveti, çekim yasası...vs gibi yasalar fiziksel yasalardır.
Fiziksel Yasalar
Evrendeki yasalardan biri fiziksel yasalar, Fiziksel yasalar, maddenin oluşumu, yapısı, hareketi, değişimi ve maddeler arası ilişkileri ile ilgili yasalardır.

Fiziksel yasaların özellikleri nelerdir?
Bu yasalar, evrenseldir, deney, gözlem ve araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Her varlık bu yasaların sınırları için işlevlerini sürüdürler.

Fiziksel yasalara örnekler
Suyun kaldırma kuvveti, suyun buharlaşması, hava basıncı, yerçekimi vb. konular fiziksel yasalarla ilgilidir. Örneğin; “Su deniz seviyesinde ve belli bir basınç altında 100 C derecede kaynar”,”Isıtılan metaller genleşir”, Serbest bırakılan cisimleri düşme hızı, ağırlıkları ile doğru orantılıdır.” gibi yasalar fiziksel yasalardır.

Evrende meydana gelen hangi olaylar fiziksel yasaların sonucudur?
Yağmurun yağması, gecenin ve gündüzün, mevsim ve yılların oluşması, ısınan suyun buharlaşması gibi olaylar Allah'ın koyduğu fiziksel yasaların bir sonucudur.

DEVAMI Fiziksel, biyolojik ve toplumsal yasalar nedir, örnekler verir misiniz?
Son düzenleyen Safi; 8 Ekim 2016 21:13