Arama

İslambek Kuat - Tek Mesaj #1

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
14 Ekim 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
KUAT KİMDİR?
12 Ocak 1993 tarihinde dünyaya gelen genç futbolcu, milli formayı ilk kez 2015 yılında giydi. Sadece 4 kez Kazakistan adına sahaya çıkan İslambek Kuat, futbol hayatına Astana’da başladı. Ön libero mevkinde görev alan Kuat şu anda Kazakistan’ın Kairat Almaty takımında forma giyiyor.

Konya’da galibiyeti daha önemli hale getiren adam; İslambek Kuat adına sosyal medyada yüzlerde paylaşım yapıldı. Kullanıcılar, 22 yaşındaki futbolcuyu göklere çıkarırken, özellikle Twitter’da İslambek Kuat adına gerçek dışı (feyk) hesaplar açılmaya başlandı.

Kazakistan'ın golünü atarak Türkiye'nin Fransa yolunu açan İslambek Kuat gündeme hızlı bir giriş yaptı
Euro 2016 elemelerinde son maçta Konya'da İzlanda'yı ağırlayan Türkiye, Selçuk İnan'ın frikik golüyle 90 dakikayı 1-0 önde tamamaldı. Kazakistan'ın da Letonya'yı yenmesi ile beraber Milliler, en iyi 3. olarak Fransa'da düzenlenecek olan Euro 2016'ya direkt katılma hakkı elde etti.

Kazakistan'ı Letonya karşısında galibiyete 65. dakikada attığı golle İslambek Kuat taşımayı başardı. Bu tek gol, İzlanda karşısında 1-0 kazanan Türkiye'nin de en iyi üçüncü olmasını sağlamış oldu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀