Arama

Google Logoları - Tek Mesaj #127

ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
18 Aralık 2015       Mesaj #127
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
17 Aralık 2015
Google, Beethoven'ın 245. Doğum Günü'nü kutladı.



Beethoven’a özel doodle gece saatlerinden itibaren Google’ın ana sayfasında gösterilmeye başladı. Ludwig van Beethoven, 1770 yılının 16 Aralık'ı 17 Aralık'a bağlayan gecede vaftiz edilmişti. Kesin doğum tarihi bilinmese de, o tarihlere yakın olduğu düşünülüyor.
Google’ın Beethoven Doddle’ı bir resimden daha çok yapboz bulmacadan oluşuyor. Bu doodle ile oynayanlara Beethoven’ın konsere vermek için yolda giderken düşürdüğü ve parçaladığı kağıtları doğru sırada birleştirme görevi veriliyor. Oyun sanatçının en fazla bilinen Ay Işığı Sonatı ve Mutluluk Senfonisi gibi eserlerine odaklanıyor. Oyun ilerledikçe her bir parçayı birleştirmek daha zor hâle geliyor.
Oyun basit gibi görünse de, bu tarz bir fikirle ortaya çıkmak oldukça yaratıcı görünüyor. Google’ın doodle’lardan sorumlu ekibi Beethoven’ın çalışmalarını bir Google Doodle’ında göstermek için iki yıl boyunca uğraşmış. Bu sırada en çok Beethoven’ın hayatıyla ilgili olarak, daha önce hiçbir doodle’da yapılmamış, etkileşimli ve eşsiz bir iş ortaya çıkarmak zorlamış.
Google Doodle ekibinde mühendis olan Jordan Thompson, bir Beethoven doodle’ı için birçok farklı prototip üzerinden geçtiklerini, ancak bunların hiçbirisinin insanlara Beethoven’ı ve müziklerini öğretmek şeklindeki rolü hiçbir şekilde doldurmadığını belirtti.
Çalışmanın tamamı için bakınız > Ludwig van Beethovens 245th year
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!