Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
7 Şubat 2016       Mesaj #27
Avatarı yok
Yasaklı
Yeni Bir Tarantula Türüne Johnny Cash'in Adı Verildi

ABD'de, California'daki Folsom cezaevi yakınlarında yaşayan yeni bir siyah tarantula türüne, 2003 yılında ölen ünlü Amerikalı şarkıcı Johnny Cash'in adı verildi.Siyahlar içinde sahneye çıkmasıyla ve Country tarzındaki müziğiyle tanınan Johhny Cash, Folsom cezaevi hakkında bir şarkı yazmış ve 1960'larda cezaevindeki mahkumlara bir dizi konser vermişti

'Aphonopelma johnnycashi' adı verilen örümcek, ABD'nin güneyinde bulunan 14 yeni tarantula türünden biri oldu. ZooKeys adlı derginin verdiği bilgiye göre, araştırmacılar Aphonopelma cinsinden tarantulaların türlerini mercek altına aldı. Daha önce bu cins tarantulalardan 50'nin üzerinde bulunduğu düşünülüyordu.Ancak Alabama eyaletindeki Auburn Üniversitesi'nde yaptığı doktora çalışmaları sırasında tarantulaları inceleyen Chris Hamilton, bu türlerin sayısını 29'a indirmekle kalmadı, daha önce bilinmeyen 14 yeni tarantula türünü de tanımladı.

160205040712 tarantula spider black 624x351 chrisahamilton

Doktorasını bitirdikten sonra Florida Doğa Tarihi Müzesi'nde çalışmaya başlayan Hamilton, "farklı çalışmalarda, farklı isimlerle literatüre giren türleri elemeye çalıştık" dedi. "Bunu yapmanın tek yolu hem müze koleksiyonlarında bulunan hem de doğada yaşayan 3000'den fazla örneği incelemekti. Birçok isim elendi. 14 tane benzersiz ve yeni tarantula türü bulundu." Hamilton'a göre, California'da bulunan Aphonopelma johnnycashi, bir başka türe benzediği için daha önce farkedilmemiş. Ancak bu türün erkeklerinin daha koyu siyah olduğu, gen yapısı incelenince de ayrı bir tür olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Kaynak: BBC / ZooKeys (5 Şubat 2016)