Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
9 Şubat 2016       Mesaj #8
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Coğrafya tarih boyunca insanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kullanılmıştır. Yaşadığı yerlerin özellikleri bakımından birbirlerinden ayrıldıklarını fark ettiler. Farklılıklar toplumda beslenme, giyim, çalışma, farklı uğraş alanları yaratmıştır. Farklılıkların oluşması ile coğrafyanın ortaya çıkmasını sağlamıştır. Tüm insanlar yaşamlarını ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlemişlerdir.
Rahat yaşama sahip olmak için imkanların elverişli, yeterli bir coğrafyaya ihtiyaç duyulur. Bunlar içinde insanların uygun iklime gerek duydukları gibidir. Doğru yaşam alanlarının olması ihtiyaçlarının en sağlıklı şekilde karşılamalarını sağlar. Beslenme olanakları dışında mecburiyetler önemlidir.
İnsanlar beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarını coğrafyanın imkanlarından faydalanarak hazırlamaktadır. Bu süreç içinde barındıkları mekan içinde yaşayan canlılardan da yararlanılır. Yaşam alanları ile coğrafya doğru orantılı olmaktadır. Dünya üzerindeki yerleşim yerlerine baktığımızda insanların rahat yaşam sürdürebileceği coğrafyadan oluştuğunu görebiliriz. Sıcak bölgelerde yaşayan insanlar daha rahat hafif elbiseler giyer, soğuk bölgelerde ise kalın kat kat giysiler giyilir. İnsan bedeni doğanın etkisine karşı korumasızdır. İnsanoğlu bu yüzden dış etkenlerden korunmak için giyinirler. Giyime biçimleri yaşadıkları coğrafyaya uyum sağlayacak şekildedir.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.